Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στο συγκρότημα πολυκατοικιών που καταστράφηκε ολοσχερώς σε μια από τις πιο φονικές πυρκαγιές στο Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες δεκαετίες ενημερώθηκαν εσφαλμένα για τον εργολάβο που ανέλαβε τις εργασίες ανακαίνισης ότι είχε καθαρό μητρώο ασφαλείας, σύμφωνα με έγγραφα στα οποία απέκτησε πρόσβαση το πρακτορείο Reuters.
Στο Χονγκ Κονγκ καταγράφεται χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, καθώς πολλοί ψηφοφόροι απέχουν από την κάλπη εκφράζοντας θλίψη και σεβασμό για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών που σημειώθηκαν στην περιοχή των Ουρανοξυστών.
Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν την Κυριακή (30/11) ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά αυξήθηκε στους 146 μετά την εύρεση περισσότερων σορών.
Hμέρα πένθους είναι το Σάββατο (29/11) για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ οι οποίοι θρηνούν τον θάνατο τουλάχιστον 128 ανθρώπων στη μεγαλύτερη τραγωδία εδώ και δεκαετίες ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε συγκρότημα ουρανοξυστών την Τετάρτη (26/11).
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 76 τραυματίες από την πυρκαγιά. Παράλληλα, πυροσβέστες διέσωσαν έναν άντρα από τον 16ο όροφο μια ημέρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το CNN.
Η φονικότερη πυρκαγιά των τελευταίων 60 χρόνων στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να καίει. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σχεδόν 300 εξακολουθούν να αγνοούνται
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα συγκρότημα κατοικιών στη βόρεια περιοχή Τάι Πο του Χονγκ Κονγκ , με σύννεφα πυκνού καπνού να υψώνονται στον ουρανό.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης είναι φειδωλή στις ανακοινώσεις ενώ υπάρχει σύγχυση για τον αριθμό των τραυματιών και των εγκλωβισμένων στους ουρανοξύστες που στεγάζονται 2.000 διαμερίσματα.
Τουλάχιστον 28 οι τραυματίες - Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στις σκαλωσιές από μπαμπού που είχαν στηθεί γύρω από το εξωτερικό του συγκροτήματος στην περιοχή Τάι Πο
Στη θάλασσα προσγειώθηκε ένα μεταγωγικό αεροπλάνο της Emirates όταν γλίστρησε από τον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και προσγειώθηκε στη θάλασσα νωρίς τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του προσωπικού εδάφους.
Ο τυφώνας, που έχει χαρακτηριστεί «Βασιλιάς των Καταιγίδων», είναι ο ισχυρότερος τροπικός κυκλώνας του 2025 και αναμένεται να πλήξει τις κινεζικές ακτές μέσα στη μέρα
Πανικόβλητοι πολίτες κατέκλυσαν τα σούπερ μάρκετ, αδειάζοντας τα ράφια από βασικά αγαθά, φοβούμενοι ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες. Παράλληλα, σε σπίτια και επιχειρήσεις κολλήθηκαν ταινίες στα τζάμια για να περιοριστούν οι ζημιές σε περίπτωση θραύσης.
Ανώτατη προειδοποίηση για τροπικό κυκλώνα εξέδωσαν οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ καθώς ο τυφώνας Wipha έπληξε την περιοχή, κλείνοντας -μεταξύ άλλων – σχολεία και ακυρώνοντας εκατοντάδες πτήσεις από και προς την πόλη.
Η Κίνα υπέγραψε σύμβαση για τη δημιουργία στο Χονγκ Κόνγκ ενός οργάνου διεθνούς μεσολάβησης, το οποίο θα είναι παρόμοιο με οργανισμούς όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
“Ελπίζω ότι τα πολιτικά κόμματα του Χονγκ Κονγκ θα συνεχίσουν να εργάζονται προς όφελος των πολιτών. Πάντα θέλαμε να υπηρετούμε τον λαό του Χονγκ Κονγκ και να κάνουμε θετικές συνεισφορές στην κοινωνία”, δήλωσε ο Lo στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Οι ετυμηγορίες στη μεγαλύτερη δίκη που έχει γίνει στο Χονγκ Κόνγκ εναντίον της δημοκρατικής αντιπολίτευσης ανακοινώθηκαν πάνω από τρία χρόνια αφότου η αστυνομία συνέλαβε 47 δημοκράτες με επιδρομές που είχε πραγματοποιήσει χαράματα σε όλη την πόλη.