Η λύση από το μέλλον που θα κάνει το μποτιλιάρισμα ιστορία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 
Η λύση από το μέλλον που θα κάνει το μποτιλιάρισμα ιστορία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 03/05/17 - 11:59

Ο Elon Musk είναι από τους πλέον πολυσχιδείς επιχειρηματίες που έχουν βαλθεί να βελτιώσουν τον κόσμο τις επόμενες δεκαετίες θέλοντας να αλλάξει κάθε τι που μας κρατάει πίσω. Από τα ταξίδια στο Διάστημα μέχρι την κίνηση στον δρόμο.

Διάστημα

Για τα ταξίδια στο η λύση δείχνει να βρίσκεται καθώς πριν λίγο καιρό το διαστημικό του «μωρό» Space X έχει πάρει τον δρόμο του, ενώ ο ίδιος ο Elon Musk έχει προαναγγείλει και την κατάκτηση του Άρη. Για την κίνηση στους δρόμους το σχέδιο δείχνει τόσο έξυπνα απλό, όσο και σύνθετο. Ένα τεράστιο δίκτυο από τούνελ που θα απλώνεται κάτω από τις πόλεις.

Ο Elon Musk δήλωσε στο πλαίσιο του TED την περασμένη Παρασκευή ότι το σύστημα των υπόγειων τούνελ θα πρέπει να λογίζεται ως ένα νέο είδος λεωφόρων, με τα αυτοκίνητα να εισέρχονται στα τούνελ μέσω ειδικών ασανσέρ που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Αφότου εισέλθουν στο τούνελ θα "κλειδώνουν" ουσιαστικά επάνω σε συγκεκριμένα ηλεκτρικά τρόλεϊ που θα κινούνται με ταχύτητα έως 200 km/h (!), επομένως, ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να οδηγήσει το όχημα.

Σαν παράδειγμα, ο Musk ανέφερε ότι με ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν εφικτή η μεταφορά ενός οχήματος από το Westwood του Los Angeles μέχρι το αεροδρόμιο της πόλης μέσα σε μόλις 5 λεπτά, ενώ σήμερα ο χρόνος που απαιτείται για να καλυφθεί η απόσταση κυμαίνεται στα 30 με 60 λεπτά.

Συνηθισμένος να βλέπει πάντα μπροστά ο Elon Musk σημείωσε πως δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των τούνελ που θα μπορούν να κατασκευαστούν. Βέβαια προσπερνά κάποια προβλήματα όπως τα δίκτυα υπόγειων σιδηροδρόμων που υπάρχουν σε πολλές μεγάλες πόλεις.

Η ιδέα των τούνελ προφανώς δεν είναι καινούργια, αλλά σίγουρα είναι πρωτοποριακό το όραμα του Musk. Ήδη, όμως, έχουν πάρει θέση διάφοροι ειδικοί που σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες ακόμη για να υλοποιηθεί, καθώς η δημιουργία υπόγειων σηράγγων είναι μια επίπονη και πολύ αργή διαδικασία με πληθώρα παραγόντων που θα μπορούσαν να την επηρεάσουν ή και να την αποτρέψουν μετά από κάποιο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συγκλονιστικές εικόνες από τον Κρόνο που έστειλε το Cassini (ΦΩΤΟ)

Στο CERN ξαναπιάνουν δουλειά

Ο κβαντικός υπολογιστής από την Κίνα που αλλάζει την επιστήμη (ΦΩΤΟ)

Τα 12 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο Facebook για την δική σας ασφάλεια