Θεατρικά βραβεία Μελίνα Μερκούρη – Δημήτρης Χορν: Ποιοι είναι οι φετινοί μεγάλοι νικητές

 
ice man

Ενημερώθηκε: 28/05/24 - 10:13

Ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα 27 Μαΐου τα θεατρικά βραβεία Μελίνα Μερκούρη και Δημήτρης Χορν σε κοινή τελετή που έλαβε χώρα στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη».

Το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη
Το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη απονεμήθηκε στην Ελίνα Ρίζου για τα έργα: «Μυθιστόρημα» του Γιώργου Χειμωνά (Σκηνοθεσία Παναγιώτης Εξαρχέας, Μικρό Θέατρο Κεραμεικού), «Ο παγοπώλης έρχεται» του Ευγένιου Ο’Νηλ (σκηνοθεσία Ακύλλας Καραζήσης, Θέατρο Προσκήνιο) και «Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν» (παράσταση της ομάδας RMS MATAROA, Σκηνοθεσία Μάνος Βαβαδάκης, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Φρυνίχου).

Στην ηθοποιό μαζί με το χρηματικό έπαθλο περιέρχεται και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη την οποία παραδίδει στην επόμενη βραβευθείσα. Το βραβείο αφορά σε υποψήφιες απόφοιτες δραματικής σχολής, με μια ικανή πορεία στις θεατρικές σκηνές, με συμμετοχές σε παραστάσεις και ερμηνείες σε ρόλους τέτοιες, που να έχουν αναδείξει και αποδείξει το ταλέντο τους.

Να σημειώσουμε πως η ηθοποιός, Νάνσυ Σιδέρη αρνήθηκε την υποψηφιότητά της στα βραβεία Μερκούρη και σε επιστολή της εκφράζει τον προβληματισμό της για το τι εξυπηρετούν πραγματικά τα βραβεία και επισημαίνει τη συστηματική απαξίωση του χώρου των τεχνών από την πολιτεία, με αποκορύφωμα το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ