Χαρές και…πανηγύρια στον απόπλου του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν

 
O Ταγίπ Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ενημερώθηκε: 09/08/22 - 15:37

Με χαρές και κιτς πανηγύρια εορτάζεται στην Τουρκία ο απόπλους του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, για την Ανατολική Μεσόγειο.  

Φυσικά από την φιέστα δεν θα έλειπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο πλοίο απευθύνοντας ομιλία. Λίγο νωρίτερα ο Ερντογάν πέταξε με το Προεδρικό αεροσκάφος πάνω από το γεωτρύπανο, ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία στο Twitter. 

Κατά την ομιλία του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Αμπντουλ Χαμίντ Χαν σύμβολο της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα. Επίσης τόνισε ότι  η Τουρκία έχει έναν «σπάνιο» στόλο γεωτρήσεων στον κόσμο, με τα πλοία Φατίχ, Κανουνί, Γιαβούζ και Αμπντούλ Χαμίντ Χαν.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι, η Τουρκία βρίσκεται στην περιοχή εξερεύνησης φυσικού αερίου με τα τέσσερα πλοία γεωτρήσεων και δύο πλοία σεισμικών ερευνών.

Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο, όπου σύμφωνα με τον Ερντογάν, θα γίνουν επιχειρήσεις έρευνας και γεώτρησης σε περιοχές «εντός της δικαιοδοσίας της». «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός γι’ αυτό» είπε προκλητικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ