Ο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ ήταν "αρνάκι" μόλις μπήκε στην Τουρκία βρήκε την "λαλιά" του

 
O Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 01/07/22 - 18:06

Ο Ερντογάν βρήκε την "λαλιά" του μόλις μπήκε στην Τουρκία επιστρέφοντας στον παλιό κακό του εαυτό, προκαλώντας για ακόμη μια φορά την Ελλάδα.

 «Δεν πρόκειται να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της». Οι νέες δηλώσεις, έρχονται σε νέες συνέχεια της απάντησης του Μητσοτάκη στην Άγκυρα, για τις απειλές αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε 16 κατοικημένα ελληνικά νησιά.

Πάντως, τα μηνύματα που έχουν σταλεί στην Άγκυρα, από Ηνωμένες Πολιτείες και ΕΕ, είναι ξεκάθαρα και η Αθήνα εκτιμά ότι το καλοκαίρι θα είναι ήσυχο.

Αν και εντός της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ ήταν "αρνάκι" και δεν έκανε καμία αναφορά για τα νησιά του Αιγαίου, στην Τουρκία επέστρεψε με τις γνωστές πλέον εμπρηστικές δηλώσεις.«Είναι προφανές συνέχισε «πως οπλίζουν τα νησιά κι από την άλλη παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας» ενώ διερωτήθηκε «ποιος εγγυάται ότι δεν θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας αυτός που θα συμβιβαστεί τώρα μαζί μας».

«Δεν έχει καλές προθέσεις (ο Κυρ. Μητσοτάκης). Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Αφού τα κάνει λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να συναντηθούμε. Είπαμε ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου φέτος. Πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ας τακτοποιήσει τον εαυτό του. Δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε αν δεν συμμορφωθεί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ