Τουρκία: 145 συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με το PKK και βομβαρδισμοί κουρδικών στόχων στο Β. Ιράκ

 
turkey police

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Ενημερώθηκε: 03/10/23 - 22:23

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στη διάρκεια της νύχτας περίπου 145 άτομα σε όλη την Τουρκία ως ύποπτα για σχέσεις με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης, δύο ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η μαχητική κουρδική οργάνωση.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Σανλιούρφα, πραγματοποιήθηκαν αφού το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Άγκυρα.

Εξάλλου, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους της οργάνωσης στις περιοχές Μετίνα, Χάκουρκ, Κάντιλ και Γκάρα του Βορείου Ιράκ, πλήττοντας αποθήκες και καταφύγια και σκοτώνοντας δεκάδες Κούρδους μαχητές.

Τετρακόσιες εξήντα έξι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον των «μονάδων πληροφοριών» του PKK σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω της πλατφόρμας X ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια. Πενήντα πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν σε 16 επαρχίες, πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με αποφασιστικότητα μέχρι και ο τελευταίος τρομοκράτης εξουδετερωθεί στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό(..) Τα νέα βήματα που θα κάνουμε είναι θέμα προετοιμασίας, χρόνου και περιβάλλοντος. Γι’ αυτό θέλω όλοι να θυμάστε ότι θα έρθουμε ξαφνικά μία νύχτα» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Reuters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ