Ιστορική γκάφα Τραμπ : ΗΠΑ και Ιταλία είναι σύμμαχοι από την Αρχαία Ρώμη (video)

viral
Ενημερώθηκε: 17/10/19 - 23:45

Viral έχουν γίνει oι δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας για τις σχέσεις Ιταλίας και Αμερικής, ανέφερε πως οι δυο χώρες συνδέονται από την περίοδο της αρχαίας Ρώμης... H επική γκάφα άφησε άναυδη τη μεταφράστρια η οποία δεν ήξερε πως να αντιδράσει...

«ΗΠΑ και Ιταλία έχουν κοινή πολιτισμική και πολιτική κληρονομιά που πάει πίσω χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ρώμη» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας τον συνομιλητή του με το στόμα ανοιχτό να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει ακούσει.

Η μεταφράστρια Ιταλικών του Λευκού Οίκου προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς υποστήριζε ο Ντόναλντ Τραμπ και όλη της η απόγνωση ζωγραφιζόταν στο πρόσωπό της.

Δείτε το απόσπασμα στο tweet παρακάτω:

Ο Πρόεδρος Τραμπ, θέλοντας να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στην Ιταλία και στους ιδιαίτερους δεσμούς των ΗΠΑ με αυτή, έδωσε έμφαση στη μακρόχρονη σχέση των δύο χωρών… Ηδη από την Αρχαία Ρώμη!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ιταλία συνδέονται από μια κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ρώμη», δήλωσε ο Τραμπ αφήνοντας άφωνη όχι μόνο την αίθουσα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς σύντομα η γκάφα του έγινε παγκόσμιο θέμα συζήτησης.

 

«Τη Δευτέρα, αποτίσαμε φόρο τιμής στον Ιταλό εξερευνητή ο οποίος ηγήθηκε της ανακάλυψης του Νέου Κόσμου, του κυρίου που είναι γνωστός ως Χριστόφορος Κολόμβος», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξάροντας το έργο του μεγάλου εξερευνητή, για τον οποίο δεν έκρυψε τον θαυμασμό του…

Ο θαυμασμός του προέδρου για την Ιταλία και τον πολιτισμό της είναι τέτοιος που υπερβαίνει και «ασήμαντες λεπτομέρειες» όπως η ίδια η ιστορία, ειδικά της χώρας του αφού η Αμερική ιδρύθηκε το 1776 ενώ η Αρχαία Ρώμη είχε καταρρεύσει ήδη από το 410 μ.χ.

Πηγή: onetv.gr