Το αλκόολ κάνει καλό στην μνήμη!

 
Το αλκόολ κάνει καλό στην μνήμη!

Ενημερώθηκε: 25/07/17 - 15:14

Πόσοι έχουμε ξυπνήσει το πρωί μετά από ένα βράδυ με πολύ ποτό και να μην μπορούμε να θυμηθούμε και πάρα πολλά από το προηγούμενη νύχτα ξέφρενου γλεντιού και μεθυσιού;

αλκοόλ

Μπορεί πολλοί να λέμε να πιούμε για να ξεχάσουμε, αλλά μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Έξετερ, θέλει να το ανατρέψει αυτό καθώς σημειώνει πως η κατανάλωση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης σας.

άνθρωποι

Σύμφωνα με την μελέτη οι που πίνουν αλκοόλ αφού μελετήσουν κάποιες πληροφορίες είναι καλύτεροι στο να θυμούνται αυτά που έχουν μάθει.

εργασία

Οι ερευνητές ζήτησαν από 88 άτομα να ολοκληρώσουν μια διδασκαλίας λέξεων. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα κλήθηκε να πιει όσο αλκοόλ ήθελε, μετά την εργασία.

Στην δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να μην πιούν καθόλου αλκοόλ, μετά την εργασία.

Την επόμενη μέρα, όλοι οι συμμετέχοντες επανέλαβαν την εργασία και όσοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ βρέθηκαν να έχουν καλύτερες επιδόσεις και να θυμούνται περισσότερα από αυτά που είχαν μάθει.

Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτή η μικρή θετική επίδραση της κατανάλωσης αλκοόλ δεν πρέπει να αναιρεί τις καθιερωμένες επιβλαβείς συνέπειες που σχετίζονται με το αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιπτώσεων στη μνήμη και την ψυχική και σωματική υγεία.

μνήμη

Η μελέτη - αν και μικρή - φαίνεται να υποδηλώνει ότι η κατανάλωση ποτού σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει στη .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια επαγγέλματα προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ

Τα 9 απίστευτα νούμερα ρεκόρ γύρω από το σεξ!

Απομακρύνετε τον πόνο από τα γόνατά σας με λεμόνι!