Πώς να συμβιώνουμε αρμονικά με το σκύλο και τη γάτα μας

Πώς να συμβιώνουμε αρμονικά με το σκύλο και τη γάτα μας
Πώς να συμβιώνουμε αρμονικά με το σκύλο και τη γάτα μας
Πώς να συμβιώνουμε αρμονικά με το σκύλο και τη γάτα μας
Ενημερώθηκε: 12/06/16 - 16:13

Την Κυριακή 29 Μαΐου η Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, (www.plakentiavet.gr), διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα σεμιναρίων της Κλινικής την πρώτη από σειρά ημερίδων για κηδεμόνες ζώων συντροφιάς και κτηνιάτρους. Η πρώτη αυτή ημερίδα με θέμα "Συμβιώνω αρμονικά με το Σκύλο και τη Γάτα μου" απευθυνόταν στους κηδεμόνες σκύλου και γάτας και είχε ως προσκεκλημένο ομιλητή τον ειδικό κτηνίατρο συμπεριφοριολόγο Δρ. Χρήστο Καραγιάννη, Διπλωματούχο του Ευρωπαϊκού Κτηνιατρικού Κολλεγίου Ευζωίας και Συμπεριφοράς.

Η ημερίδα είχε επιμορφωτικό χαρακτήρα σε θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά του σκύλου και της γάτας και παρακολουθήθηκε από περισσότερους από 30 κηδεμόνες.

 Τα θέματα που παρουσιάστηκαν από τον Δρ. Καραγιάννη και συζητήθηκαν με τους συμμετέχοντες ήταν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε ως άνθρωποι που συμβιώνουμε με το σκύλο και τη γάτα να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικότερα μαζί τους και να βελτιώσουμε τη σχέση μας μαζί τους.

 Συγκεκριμένα, μέσα από παρουσιάσεις βίντεο και φωτογραφιών αναλύθηκαν πρακτικοί τρόποι για την κατανόηση των επιθυμιών του σκύλου και της γάτας, των αναγκών τους και των τρόπων που τις εκδηλώνουν. Ταυτόχρονα, συζητήθηκε πως να εκφράζουμε εμείς ως άνθρωποι τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες στο σκύλο και στη γάτα μας έτσι ώστε να σταματήσουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές απο τα κατοικίδια μας και να θέσουμε τις βάσεις για μια αρμονική και ευτυχισμένη συμβίωση. Παράλληλα, αναφέρθηκαν μύθοι και πραγματικότητες για τη συμπεριφορά των αγαπημένων μας τετράποδων συντρόφων, όπως ο μύθος της "κυριαρχικότητας", το οτι τα ζώα δηλαδή δρουν με σκοπό όχι μόνο να κερδίσουν ή να αποφύγουν κάτι που θέλουν τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά και με σκοπό να ανέλθουν κοινωνική θέση και να γίνουν τα αφεντικά του σπιτιού, κάτι το οποίο δεν ισχύει βάση των σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων.

 Η συμμετοχή των προσκεκλημένων καθόλη τη διάρκεια της ημερίδας ήταν έντονη με πλήθος ερωτήσεων προς τον Δρ. Καραγιάννη γεγονός που αναδεικνύει τη βαθιά ανάγκη των κηδεμόνων για ενημέρωση και κατά συνέπεια τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης αυτής ημερίδας από την Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική.