Τα 5 ροφήματα που σας βοηθούν να κοιμηθείτε και να χάσετε βάρος

Τα 5 ροφήματα που σας βοηθούν να κοιμηθείτε και να χάσετε βάρος
Ενημερώθηκε: 26/06/17 - 15:27

Η επίτευξη ενός καλού ύπνου το βράδυ είναι απαραίτητος για την ευεξία και ηρεμία του οργανισμού μας. Παράλληλα βοηθάει στο αδυνάτισμα καθώς ο καλός ύπνος φέρνει και ισορροπία στη διατροφή.

Στην σύγχρονη εποχή πολλοί είναι αυτοί που προτεινούν τα ηρεμιστικά χάπια, αλλά η μητέρα φύση έχει την λύση και για έναν καλό και υγιή ύπνο.

Γάλα
Είτε κρύο, είτε ζεστό το γάλα βοηθάει γιατί έχει τρυπτοφάνη, το αμυνοξύ που αποτελεί πρόδρομο ουσία της σεροτονίνης, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση του ύπνου. Παρόμοια δράση έχει το ασβέστιο, ενώ πολύτιμη για την τροφή των μυών είναι η καζεΐνη, η οποία επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες.

Λουίζα με φασκόμηλο
Βράζεις νερό και ρίχνεις μέσα ένα φακελάκι λουίζα, ένα φασκόμηλο. Ένας συνδυασμός που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήρεμα και θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να χάσει λίπος. Τα 2 αυτά βότανα σε συνδυασμό κάνουν θαύματα. Κατανάλωσε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

Χαμομήλι
Άλλο ένα μαγικό βοτάνι που ξεπρήζει την κοιλιά και χαλαρώνει να πνεύματα χάρη στις ηρεμιστικές του ιδιότητες.

Κεφίρ
Οι έρευνες έχουν επιδείξει πως το κεφίρ προσφέρει μακροζωία και βελτίωση του ύπνου. Παράλληλα τα βακτήρια για τα οποία φημίζεται κάνουν καλό στο έντερο, αποτρέποντας την εμφάνιση δυσκολιότητας και μειώνοντας το φούσκωμα.

Χυμός σταφύλι
Αν και οι χυμοί δεν συνιστώνται πριν τον βραδινό ύπνο, το σταφύλι δεν είναι από εκείνα που ανεβάζουν την πίεση. Εδώ το δεδομένο είναι πως το αντιοξειδωτικό των σταφυλιών που λέγεται ρεσβερατρόλη έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το γνωστό "κακό" λευκό λίπος σε "καλό" καστανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ηχορύπανση κάνει κακό στην καρδιά

Ο θόρυβος του σώματός μας μπορεί να διαγνώσει πιθανό καρκίνο

Πόσο απαραίτητο είναι το νερό το καλοκαίρι