Αναβαθμίζεται συνεχώς η βάση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, αυτοψία του Α/ΓΕΕΘΑ

 
Αναβαθμίζεται συνεχώς η βάση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, αυτοψία του Α/ΓΕΕΘΑ

Ενημερώθηκε: 15/12/21 - 21:37

Για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη» ενημερώθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Οι εργασίες αφορούν στην εμβάθυνση του λιμανιού και στην επέκταση του υφιστάμενου λιμενοβραχίονα, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα και μεγαλύτερου εκτοπίσματος ταχύπλοα σκάφη (Τ/Σ), ενόψει της υλοποίησης εντός του 2022 αντίστοιχου προγράμματος του ΓΕΕΘΑ πρόσκτησης νέων μεγαλύτερων σε διαστάσεις και αναβαθμισμένων δυνατοτήτων ταχυπλόων σκαφών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή νέων κατάλληλα σχεδιασμένων κτιριακών υποδομών, που θα καλύψουν τις επιχειρησιακές απαιτήσεις υποστήριξης των αμφίβιων δραστηριοτήτων τόσο των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλά και του συνόλου των πλωτών μέσων του Στρατού Ξηράς. Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία υποστέγων για την μετεγκατάσταση εξειδικευμένων κλιμακίων συντήρησης της μονάδας Υποστήριξης Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων και την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το καταδυτικό κέντρο των μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «οι σύγχρονες λιμενικές υποδομές σε συνδυασμό με τις νέες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και του Πεδίου Βολής "ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ", οι οποίες εγκαινιάσθηκαν την περασμένη Δευτέρα προσδίδουν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα παροχής σύγχρονου επιπέδου εκπαίδευσης με δυνατότητες φιλοξενίας και χρήσης αντίστοιχων χερσαίων, αμφίβιων και αεροπορικών μέσων.

Η αναβάθμιση αυτή θα αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων συμμάχων, φίλων και εταίρων χωρών εκτελώντας από κοινού υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και σχετική εξειδίκευση, οδηγώντας στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και επιβεβαιώνοντας την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ: «Εντυπωσιακές οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις & υποδομές στο στρατόπεδο «ΥΠOΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο Αττικής. Η "Φωλιά" των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων αναβαθμίζεται κατακόρυφα & η ενισχυμένη πρόσβασή της στο θαλάσσιο περιβάλλον την κάνει ακόμη πιο δυνατή!».

https://twitter.com/ChiefHNDGS/status/1470765625861677059?s=20

Φλώρος «Το ΕΤΑ πρότυπο για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», στην Νέα Πέραμο Αττικής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) όπου συνεχάρη το προσωπικό του για την επιτυχή ολοκλήρωση της ΝΑΤΟϊκής αξιολόγησης, που πραγματοποιήθηκε από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2021,όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

«Το ΕΤΑ αξιολογήθηκε από το Στρατηγείο Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (NATO Special Operations HQ) του ΝΑΤΟ ως «Ετοιμοπόλεμο» (Combat Ready) με επίδοση «Exceptional» και ευμενέστατα σχόλια. Η εν λόγω διάκριση, πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο της μονάδας και αντανακλά τον επαγγελματισμό, την συνέπεια και την προσήλωση στην αποστολή που διέπει το προσωπικό του.

Το αποτέλεσμα της ΝΑΤΟϊκής αξιολόγησης ήλθε ως αναμενόμενη συνέχεια των όσων προηγήθηκαν και το ΕΤΑ απέδειξε περίτρανα και ηχηρά, πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, ότι δύναται να αναλάβει και να εκτελέσει υποδειγματικά, όλο το εύρος των αποστολών που θα του ανατεθούν.

Το ΕΤΑ, πλέον, λειτουργώντας ως πρότυπο για το σύνολο των Ε.Δ, αποδεικνύει ότι η δημιουργία σύγχρονων και αποτελεσματικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων (ΔΕΕ) είναι εφικτή, «χαράσσει» το δρόμο και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της Εθνικής μας Ισχύος, παρέχοντας όποτε απαιτείται, μία αξιόπιστη επιλογή για την προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων, καταλήγει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

https://twitter.com/ChiefHNDGS/status/1470675403526348801?s=20