Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Πολ.Κουλούρης

 
ΥΠΟΝ

Ενημερώθηκε: 25/03/23 - 20:38

Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης (Δ.Ν.Ε.) στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Καθήκοντα νέου Διοικητή ΔΝΕ ανέλαβε ο Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ από τον Αρχιπλοίαρχο Βασίλειο Γρυπάρη ΠΝ.

Ποιος είναι ο νέος Διοικητής Δ.Ν.Ε.

Ο Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1966 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1988.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει θαλάσσια υπηρεσία, κυρίως σε Φρεγάτες του Αρχηγείου Στόλου. Το 1993 παρακολούθησε το σχολείο Ναυτικής Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού με το πέρας του οποίου τοποθετήθηκε ως Αξιωματικός Τακτικής στα ΑΦΝΕ τύπου Ρ3Β  ORION στην 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας.

Έχει διατελέσει κυβερνήτης στο Ν/Α «ΘΑΛΕΙΑ» ως Πλωτάρχης ενώ ως αντιπλοίαρχος στην Φ/Γ «ΨΑΡΑ».

Έχει υπηρετήσει ως Τμηματάρχης Τρεχουσών Επιχειρήσεων και Διευθυντής Πολιτικής και Στρατηγικής του ΓΕΝ και ως επιτελής στο  HQ MC Naples.

  • Το 2016 ανέλαβε τα καθήκοντα Διοικητού της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ/2). 
  • Το 2017 τοποθετήθηκε ως Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία.
  • Το 2019 προήχθη στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου και τοποθετήθηκε ως Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ (ΓΕΝ/ΔΕΞ), ενώ το 2020 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της Διοίκησης Φρεγατών (ΔΦΓ). 
  • Τον Απρίλιο 2021 τοποθετήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων. 
  • Τον Μάρτιο του 2022 προήχθη σε Υποναύαρχο και παρέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου.  

Ο Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και  μετάλλια συμμετοχής σε Ειρηνευτικές αποστολές, αποστολές σε πλαίσιο NATO (NATO Article 5) και συμμετοχής στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Κουβέιτ (Medal of King Fahd και Medal of Kuwait).

Είναι νυμφευμένος και έχει ένα υιό.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

(Τα στοιχεία του βιογραφικού του προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ