Δείτε εντυπωσιακό βίντεο από άσκηση εξουδετέρωσης ναρκών στο Σαρωνικό

 
Δείτε εντυπωσιακό βίντεο από άσκηση εξουδετέρωσης ναρκών στο Σαρωνικό

Ενημερώθηκε: 12/11/21 - 14:39

την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού και Σαρωνικού κόλπου πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL 21-I».

Η άσκηση «φιλοξενήθηκε» από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και είχε ως κύριο αντικείμενο τις επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών (EOD). Στη συνεκπαίδευση, που διεξήχθη από τις 1 εως τις 11//11, συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Ναρκών με προσωπικό και μέσα, από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Λετονία και τη Σλοβενία, καθώς και Παρατηρητές από το Μαυροβούνιο, την Πολωνία και το Κέντρο Αριστείας (COE) EOD του ΝΑΤΟ. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν και ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ).

H «AEGEAN SEAL» είναι τύπου INVITEX και διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση ενώ περιλαμβάνει τα ανωτέρω ειδικά εκπαιδευτικά αντικείμενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων (UAV) και σύγχρονων μέσων. Σύμφωνα με το ΓΕΝ η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.