Άρχισε στον Καναδά, στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας De Havilland Canada, η κατασκευή του πρώτου ελληνικού σύγχρονου δασοπυροσβεστικού αεροσκάφους DHC-515, όπως έγινε γνωστό από την ίδια την εταιρεία.
Πρόκειται για το εμπρόσθιο τμήμα της ατράκτου του πρώτου παγκοσμίως νέου δασοπυροσβεστικού DHC-515, που μάλλον στα καθ’ ημάς για λόγους… «συνηθείας» θα καθιερωθεί ως «CL-515» και συνέχεια των πασίγνωστων Canadair CL-215/415. Το αεροσκάφος αυτό που είναι το πρώτο του τύπου που κατασκευάζεται παγκοσμίως, θα είναι και το πρώτο που θα παραλάβει η Ελλάδα ως επικεφαλής του αντίστοιχου ευρωπαϊκού «κονσόρτσιουμ», με εκτιμώμενη ημερομηνία παραδόσεως τον Φεβρουάριο 2028.
Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα, από τα 27 συνολικώς ευρωπαϊκά αεροσκάφη του τύπου τα παραλάβει τα επτά, εκ των οποίων τα δύο θα αποκτηθούν με κονδύλια του rescEU, ενώ θα αναβαθμιστούν και άλλα επτά CL-415, που υπηρετούν ήδη στην ΠΑ, στη δύναμη της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυροσβέσεως (383 ΜΕΕΑ).