Ταυτόχρονη συμμετοχή σε τρεις διεθνείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες/ασκήσεις για την Πολεμική μας Αεροπορία σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, υλοποιώντας έτσι εμπράκτως «το δόγμα», ας μας επιτραπεί η λέξη, του Αρχηγού Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη κατά την πρώτη – προ διετίας – συνάντηση γνωριμίας του με τους Στρατιωτικούς Συντάκτες, όπου μας είχε πει: «Αν υπάρχει ηρεμία στο Αιγαίο, το προσωπικό θα βρίσκεται συνεχώς σε ασκήσεις και εκπαίδευση στο εξωτερικό και φυσικά στην Ελλάδα. Η απαιτητική και ρεαλιστική εκπαίδευση σε κάνει πολύ καλύτερο από μία εμπλοκή στο Αιγαίο». Αυτό ήταν το πνεύμα των δηλώσεων του Αρχηγού προς τους Στρατιωτικούς Συντάκτες και από ότι φαίνεται είναι συνεπής στα όσα έλεγε τότε και υλοποιεί (από τότε).
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, η ΠΑ «στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής της ικανότητας, συμμετέχει κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο ταυτόχρονα σε 3 διεθνείς ασκήσεις»
--- Στο «Τακτικό Πρόγραμμα Ηγεσίας» (Tactical Leadership Programme/TLP) του ΝΑΤΟ, στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, το διάστημα από 15 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2026, με 6 μαχητικά F-16 Block.30 της 330 Μοίρας «Κεραυνός» και 2 μαχητικά F-16 Block.50 της 347 Μοίρας «Περσεύς». Αμφότερα ανήκουν στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου και δεν έχουν εκσυγχρονιστεί. Τα Block.30 καθόλου ενώ τα Block.50 υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αναβαθμιστούν και αυτά σε επίπεδο F-16V Viper. Βλέπουμε δηλαδή ότι ακόμα και σε αυτών των παλαιών εκδόσεων F-16 ο Αρχηγός και κατ’ επέκταση βεβαίως η ΠΑ και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τα υπολογίζει σοβαρότατα ενώ το προσωπικό τους, ιπτάμενο και τεχνικό, εκπαιδεύεται στο ευρωπαϊκό ΝΑΤΟϊκό “Top Gun”!
--- Στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακος με την επωνυμία “Spears of Victory 26”, με 4 μαχητικά Rafale της 332 Μοίρας «Γεράκι», από την 114 ΠΜ της Αεροπορικής Βάσεως της Τανάγρας, στην Αεροπορική Βάση King Abdulaziz, στο Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, το διάστημα από 18 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2026.
--- Στην πολυεθνική άσκηση “ORION 2026”, με 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage2000-5 της 331 Μοίρας «Θησεύς» από την 114 ΠΜ της Αεροπορικής Βάσεως της Τανάγρας, στην Αεροπορική Βάση 118, στο Mont-de-Marsan της Γαλλίας, το διάστημα από 3 έως 16 Φεβρουαρίου 2026.
«Η συμμετοχή της ΠΑ σε πολλαπλές διεθνείς ασκήσεις καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού της και την ικανότητα εκτέλεσης απαιτητικών αποστολών σε διεθνές περιβάλλον» σημειώνεται από το ΓΕΑ.