Ι.Κεφαλογιάννης: «Η μέριμνα για τα στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους αποτελεί για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πολλαπλασιαστή εθνικής ισχύος»

 
kefalogiannis

Ενημερώθηκε: 19/12/23 - 10:00

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τη θέση ότι «Η μέριμνα για τα στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους αποτελεί για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πολλαπλασιαστή εθνικής ισχύος» διατύπωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, κατά το χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Υποκαταστήματος Ειδικού Κέντρου Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (ΕΚΕΜΣ) Χαϊδαρίου, καθώς και τεσσάρων συγκροτημάτων νέων οικιών ΣΟΑ – ΣΟΕΠΟΠ για αξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) αντιστοίχως, στο στρατόπεδο «Καραϊσκάκη Β’» στο Χαϊδάρι. 

Ο ΥΦΕΘΑ, συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και στο χώρο της τελετής των εγκαινίων τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός και ο  Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Ειδικότερα παραδόθηκαν προς χρήση 3 νέα κτήρια ΣΟΑ και 1 κτήριο ΣΟΕΠΟΠ, με δυνατότητα στεγάσεως 48 οικογενειών, καθώς και το νέο υποκατάστημα ΕΚΕΜΣ, του οποίου οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Πρατήριο τροφίμων - ποτών.
  • Πολυκατάστημα.
  • Καφετέρια - κυλικείο.
  • Παιδική χαρά.
  • Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ «το έργο κατασκευής του ΕΚΕΜΣ χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από τους πόρους του, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ έχει δρομολογηθεί ήδη η κατασκευή πρατηρίου υγρών καυσίμων και έχει προβλεφθεί η δημιουργία σταθμού πλύσης και συντήρησης οχημάτων».

Κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων χαιρετισμούς απηύθυναν ο ΥΦΕΘΑ, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ενώ ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) έκανε σύντομη περιγραφή των έργων, μετά το πέρας της οποίας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ Χαϊδαρίου, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ΕΚΕΜΣ της Αττικής, μετά από αυτό του Βύρωνα, και των νέων κτηρίων ΣΟΑ – ΣΟΕΠΟΠ, όπου ενημερώθηκαν σχετικώς από τον Διευθυντή ΔΜΧ/ΑΣΔΥΣ Συνταγματάρχη (ΜΧ) Γεώργιο Αθανασά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ.Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι πρόκειται για δυο σημαντικά έργα που έρχονται να καλύψουν αφενός τις βιοτικές ανάγκες 600 κατ’ εκτίμηση οικογενειών στελεχών που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και αφετέρου τις στεγαστικές ανάγκες 48 οικογενειών στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Αθηνών. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή το μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ, μέσα από το οποίο θα παραδοθούν 1400 κατοικίες ανά την επικράτεια, σε περιοχές που υπάρχει αυξημένη ανάγκη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,  αρχής γενομένης από 13 νησιά του Αιγαίου, όπου επιδιώκεται να παραδοθούν 500 κατοικίες το καλοκαίρι του 2026, όπως είχε εξαγγείλει προ ημερών στη Βουλή, μιλώντας επί του Προϋπολογισμού του 2024, ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Δένδιας. Και ο ΥΦΕΘΑ κατέληξε λέγων ότι «…η μέριμνα για τα στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους αποτελεί για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πολλαπλασιαστή εθνικής ισχύος. Η προσφορά στο προσωπικό αναγνωρίζεται ως κύρια προτεραιότητα, με έμφαση στη διευκόλυνση της καθημερινότητας αυτού και των οικογενειών τους, επιτρέποντας την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους.  Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγκαταστάσεις που σήμερα εγκαινιάζουμε αποτελούν την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτείας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και το εξαιρετικό έργο το οποίο αυτό επιτελεί».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την λειτουργία του νέου υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ, το οποίο έρχεται να ενισχύσει την υφιστάμενη εφοδιαστική αλυσίδα των ΕΔ, και να προστεθεί στο συνολικό πλέγμα της διοικητικής μέριμνας από πλευράς υποδομών και εφοδιασμού των Μονάδων των ΕΔ, και μέριμνας για το προσωπικό, όπως ελέχθη χαρακτηριστικώς, προσθέτοντας ότι «…οι νέες εγκαταστάσεις, τόσο του υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ όσο και των διαμερισμάτων ΣΟΑ-ΣΟΕΠΟΠ, αποτελούν το επιστέγασμα ενός ευρύτερου και εις βάθος χρόνου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στην διοικητική μέριμνα στις ΕΔ, καθώς και στην συστηματική προσπάθεια που κατεβλήθη από το ΓΕΣ, με άμεσο και απώτερο στόχο τα απτά οφέλη στην καθημερινή ζωή και διαβίωση του προσωπικού», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Αττικής για την ουσιαστική συνδρομή της στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του υποκαταστήματος ΕΚΕΜΣ.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης: Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελος Ντηνιακός, ο Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ.Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς και διατελέσαντες Διοικητές της ΑΣΔΥΣ εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί και άλλοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ