Ν.Δένδιας: Μονοήμερο ταξίδι – αστραπή στη Γκάνα – Για ποιο λόγο μεταβαίνει ο ΥΕΘΑ στη Δυτική Αφρική

 
Ν.Δένδιας: Μονοήμερο ταξίδι – αστραπή στη Γκάνα – Για πιο λόγο μεταβαίνει ο ΥΕΘΑ στη Δυτική Αφρική

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 04/12/23 - 19:55

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Μονοήμερο ταξίδι – αστραπή στη Γκάνα της Δυτικής Αφρικής πραγματοποιεί αύριο Τρίτη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Δένδιας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Γκανέζο ομόλογό του κ. Dominic Nitiwul και την υπουργό Εξωτερικών κα. Shirley Ayorkor Botchwe, όπως επίσης και με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Jean Pierre Lacroix.

Κατά την εκεί, εξαιρετικά σύντομης διάρκειας παραμονής του Έλληνος Υπουργού, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί και το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Tema της Γκάνας.

Θυμίζουμε ότι επί (της προηγούμενης) κυβερνήσεως του κ.Μητσοτάκη και με Υπουργό Εξωτερικών τον κ.Δένδια, πραγματοποιήθηκε για πρώτη εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα «άνοιγμα» της Ελλάδος (και κατά συνέπεια και της Ελληνικής Διπλωματίας) στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχοντας ως εφαλτήριο για την κίνηση αυτή τη «γαλλοφωνία» (“Francophonie”), που ένεκα του γαλλικού (αποικιοκρατικού) παρελθόντος στην περιοχή είναι ο κοινός συνδετικός κρίκος αυτών. Τότε λοιπόν, είχε μεταβεί στην περιοχή αυτή ο κ. Δένδιας, όπου ανοίξαμε για πρώτη φορά Πρεσβεία, με τον Έλληνα Πρέσβη να είναι διαπιστευμένος και σε άλλες εννέα χώρες της περιοχής! 

Τώρα υπάρχει νέα ελληνική παρουσία όπου με αφορμή το ενδιαφέρον για την υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης σε όλο τον κόσμο, στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας, ο κ. Δένδιας θα είναι επίσης παρών, υπογραμμίζοντας το Ελληνικό ενδιαφέρον.

Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από το μονοήμερο ταξίδι στην Γκάνα, ο κ.Δένδιας θα συμμετάσχει στην υπουργική ομάδα, που υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη θα διεξάγουν τις επαφές και τις συνομιλίες με τους Τούρκους υπό τον Πρόεδρο κ.Ερντογάν, στη συνάντηση εργασίας των Αθηνών. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ