Νέος ψυχρός πόλεμος στην ανατολική Ευρώπη - ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία στέλνουν ισχυρές δυνάμεις στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία

 
Νέος ψυχρός πόλεμος στην Ευρώπη από την αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Ενημερώθηκε: 30/06/22 - 17:18

Του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία προχωρούν στην αποστολή μεγαλύτερου αριθμού συμμαχικών στρατευμάτων σε περιοχές χωρών της ανατολικής Ευρώπης που γειτνιάζουν με τη Ρωσία.

Σκοπός η ενίσχυση της άμυνας της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, απόφαση, που ακολουθεί την αποδοχή από πλευρές των μελών της συμμαχίας στη σύνοδο κορυφής ότι η Ρωσία είναι η δύναμη που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Ατλαντική Συμμαχία και τη Δύση.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας αναακοίνωσε ότι θα θέσει άμεσα στη διάθεση του ΝΑΤΟ περισσότερους στρατιώτες, πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και ένα αεροπλανοφόρο για να πάνε σε περιοχές και θάλασσες της ανατολικής Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόου Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το Πεντάγωνο θα στείλει άμεσα περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες για να εγκατασταθούν μόνιμα στην Πολωνία.

Το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του απαντά, ότι θα απαντήσει με ανάλογη μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Το νέο στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει τη Ρωσία την κυριότερη και ευθεία απειλή κατά των συμμάχων στον ευρωατλαντικό χώρο, και αποτελεί ριζική αλλαγή από την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου το ψήφισμα της χαρακτήριζε τη Ρωσία στρατηγικό εταίρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ