Οι ακριβείς όροι συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην κατασκευή των F35 εστάλησαν στην Lockheed Martin

 
F35  Lockheed Martin

Ενημερώθηκε: 07/04/23 - 14:38

Τον προσδιορισμό των ακριβών όρων συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην κατασκευή των πολεμικών αεροσκαφών F35, απέστειλε χθες, προς την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Τσίπρα, με θέμα «Νέος αποκλεισμός της αμυντικής βιομηχανίας από μακροχρόνια προγράμματα κατασκευής και συντήρησης του F-35». Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η Πολεμική Αεροπορία, για λόγους περιορισμού του οικονομικού σκέλους όλου αυτού του ακριβού προγράμματος, θέλει να μην επιβαρυνθεί με έργα υποδομής, άρα με έργα που θα εκτελεστούν από την εγχώρια βιομηχανία, τα οποία μπορεί αυτή να υλοποιήσει, με χαμηλότερο κόστος. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα εμπλακεί σε κάποιο βαθμό η εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Μένουν ακόμα πολλά βήματα να υιοθετηθούν και διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία, και φυσικά με την αμερικανική κυβέρνηση, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι άλλες χώρες παίρνουν μέρος στην κατασκευή των F35 και ότι η χώρα μας θα μπορούσε να αναλάβει κομμάτια του αεροσκάφους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ