Χυδαία επίθεση Χειμωνά σε Εκκλησία και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Χυδαία επίθεση Χειμωνά σε Εκκλησία και Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ενημερώθηκε: 22/06/16 - 00:15
Του Γιάννη Μιχελάκη

Μας ...πάγωσε ο διανοούμενος (;) Θανάσης Χειμωνάς με την αισχρή επίθεσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία ξεπέρασε τα όρια της προκλητικής χυδαιότητας παραλληλίζοντάς τον με τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι αναρτήσεις και τα σχόλια του κ. Χειμωνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν αλγεινή εντύπωση και γεννούν εύλογα ερωτήματα για το τι επιδιώκει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αν τα λεγόμενα του έχουν την κάλυψη του κόμματός του.

Για κάποιους η απάντηση είναι προφανής, η πολιτική και λογοτεχνική αφάνεια γεννά παραφροσύνη, οπότε καταφεύγει κανείς στην εύκολη λύση και δρα, όπως λέει ο λαός ως "άδειος τενεκές", ο οποίος απλά προκαλεί θόρυβο.

Ωστόσο η σφοδρότητα και η χυδαιότητα της επίθεσης, καθώς και το άκρως υβριστικό ύφος και περιεχόμενό της κατά της Εκκλησίας, του θρησκευτικού αισθήματος και του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μπορούν παρά να μας βάζουν σε σκέψεις για το αν εκτός από "άδειος τενεκές" ο πικραμένος "διανοούμενος" λειτουργεί και ως "λαγός" για λογαριασμό τρίτων.

Και τέλος πάντων, ας πει κάποιος στον κ. Χειμωνά ότι κοσμοπολιτισμός δεν σημαίνει να βρίζω τα πιστεύω του άλλου και να χυδαιολογώ κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και της θρησκείας, την οποία μπορεί κάλλιστα κάποιος να μην πιστεύει, αλλά οφείλει να σέβεται αυτούς που το κάνουν.

Είναι πάντως κοινή διαπίστωση ότι, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, κάποιοι δεν κρατιούνται και σπεύδουν να κατακρίνουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε ό,τι και αν κάνει.

Τώρα, στον κ. Χειμωνά δεν άρεσε που γονάτισε στη Λειτουργία της Πεντηκοστής στο πλαίσιο της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Κρήτη, ως ώφειλε να πράξει.

Και αυτό επειδή είναι επιβεβλημένο να γονατίζουν όλοι στην Ακολουθία των Γονυκλισιών, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Είτε είναι άρχοντες είτε πληβείοι είτε ανώτατοι ιερωμένοι.

Όποιος αγνοεί βασικά ζητήματα του τελετουργικού της Λειτουργίας της Πεντηκοστής, γράφει και λέει ό,τι του κατέβει παριστάνοντας τον ...διανοούμενο ολκής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άνοιξε την Πανορθόδοξη Σύνοδο η οποία έγινε μετά από σχεδόν χίλια χρόνια και όφειλε να ακολουθήσει πλήρως το τελετουργικό, ως ευσεβής χριστιανός. Όλα τα άλλα είναι λόγια του ...σκοτεινού χειμώνα.

Για να μην χρησιμοποιήσουμε μία άλλη ορολογία πολύ πιο οικεία σε κάποιους «διανοούμενους».

Υ.Γ. 1) Ο κ. Χειμωνάς ηγείται -μεταξύ άλλων- του κινήματος των "Παραιτηθείτε", το κίνημα όπως και οι δικαστές έγιναν στόχος ανάλογου ύφους επιθέσεων από κυβερνητικά στελέχη. Αλήθεια, μετά τις αναρτήσεις του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Χειμωνάς σε τι διαφέρει από τον κ. Φίλη και τον κ. Πολάκη;

Υ.Γ. 2) Η Ν.Δ. που σε ανάλογες επιθέσεις υβριστικών επιθέσεων έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και τις κατακεράυνωσε με ανακοινώσεις της, τώρα θα πράξει ανάλογα; Και το ότι δεν το έχει κάνει ακόμα τι σημαίνει;

Δείτε το μπαράζ των χυδαίων αναρτήσεων του Θ. Χειμωνά.

Όποιος αντέδρασε στις αναρτήσεις Χειμωνά καθυβρίστηκε ...κοσμοπολίτικα βεβαίως, βεβαίως.

Αρωγός στην χυδαία επίθεση Χειμωνά κατά του κ. Παυλόπουλου στάθηκε ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, ο οποίος, πάντως, τελικά μάσησε και κατέβασε τη δική του χυδαία ανάρτηση, όχι όμως πριν αυτή καταγραφεί.

Για την ιστορία, ο κ. Τσουκαλαδάκης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι από αυτούς που φλερτάρουν με τη ΝΔ.