10 “διαστημικές” τεχνολογίες στα αυτοκίνητα της Nissan 50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση

10 “διαστημικές” τεχνολογίες στα αυτοκίνητα της Nissan 50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση
Ενημερώθηκε: 21/07/19 - 20:25

Τα πολυάριθμα άλματα της  διαστημικής τεχνολογίας έχουν αντίκτυπο και στην καθημερινή μας ζωή. Θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει η εκτόξευση ενος πυραύλου με τα σημερινά αυτοκίνητα. Λογική η ερώτηση. Μπορεί να πιστεύετε ότι  δεν υπάρχει. Και όμως υπάρχει.

Στις 20 Ιουλίου συμπληρώθηκαν  50 χρόνια από την πρώτη προσελήνωση. Πολλοί άνθρωποι  ξενυχτήσαμε μπροστά στις ασπρόμαυρες- τότε- τηλεοράσεις για να παρακολουθήσουμε με κομμένη την ανάσα την εκτόξευση του Apollo 11.

Στα χρόνια  που ακολούθησαν μετά από αυτή την επιτυχημένη αποστολή ακολούθησαν πολλά επιτεύγματα ακόμη και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ίσως σας φαίνεται κάπως υπερβολικό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τόσο η Nissan,  όσο και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, χρησιμοποιούν πολλές από αυτές τις τεχνολογίες. Για τον λόγο αυτό, ας θυμηθούμε  10 τέτοιες τεχνολογίες που πλέον υπάρχουν και στα αυτοκίνητά μας :

Σύστημα υποστήριξης οδηγού Pro PILOT Assist, με βάση την τεχνολογία ραντάρ και κάμερας

Φωτισμός LED

Καθίσματα Μηδενικής Βαρύτητας με Temper Foam (αφρώδες υλικό με μνήμη)

Πλοήγηση με τεχνολογία GPS

Λογισμικό υπολογιστή

Μπαταρίες ιόντων λιθίου

Φρένα ανθεκτικά στη θερμότητα

Χειμερινά ελαστικά studless

Αντιθερμικές “ασπίδες” εξάτμισης

Δορυφορικό ραδιόφωνο

MOON

Η Nissan North America, Inc., θυγατρική της NissanMotorCo. Ltd., με έδρα στις ΗΠ.Α., έχει συνάψει συμφωνία από το 2018  με την NASA Ames Research Center στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας,  για συνεργασία στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη που αφορά μελλοντικές αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας. Η ερευνητική συνεργασία με τη NASA αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη της Nissan, για την τεχνολογική και επιχειρηματική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility. Αυτός ο “οδικός χάρτης”  αποτελείται από τρία εργαστήρια αλληλοσυνδεόμενων καινοτομιών στους άξονες των Intelligent Drive, Intelligent Power και Intelligent Integration.

Tags