Αγωνιστικό διήμερο με εθνική σημασία στην πίστα των Σερρών

Αγωνιστικό διήμερο με εθνική σημασία στην πίστα των Σερρών
Ενημερώθηκε: 27/10/18 - 10:23

Σήμερα (27 Οκτωβρίου) και αύριο Κυριακή (28 Οκτωβρίου) η αγωνιστική δράση επιστρέφει στις Σέρρες και όπως καταλαβαίνετε έχει διπλή σημασία ο αγώνας αυτός.

Από τη μια γιατί η αγωνιστική δραστηριότητα επιστρέφει στην όμορφη πίστα των Σερρών μετά από 13 χρόνια και από την άλλη γιατί ο αγώνας αυτός γίνεται την εθνική μας εορτή. Την εθνική μας επέτειο. Σε μια πίστα που τις περισσότερες φορές εκμεταλλεύονται Βούλγαροι οδηγοί.

2

Το αγωνιστικό διήμερο στις Σέρρες ξεκινά σήμερα το πρωί  με τις ελεύθερες δοκιμές που άρχισαν πριν από λίγη ώρα  ( 09:45)  ενώ αύριο Κυριακή ο 1ος αγώνας της ημέρας έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 και ο 2ος για τις 13:00.

Στην πίστα των Σερρών, δεν λείπε κανείς από το Ενιαίο. Το ενδιαφέρον μεγάλο τόσο από τους  διεκδικητές των δύο τίτλων όσο και από νέα πρόσωπα που κάθονται στα αγωνιστικά μπάκετ των SkodaFabia 1.2 TSI. Ο τελευταίος αγώνας για το Ενιαίο είχε γίνει το 2005 και τώρα επιστρέφει  έπειτα από έγκριση της Ο.Μ.Α.Ε. που  διοργανώνει τον 9ο και 10ο αγώνα του θεσμού.

Ο Μίλτος Κύρκος στη Γενική και ο Φίλιππος Καλέσης στην κατηγορία των Νέων, επισκέπτονται τις Σέρρες από τη θέση των πρωτοπόρων στις δύο αντίστοιχες βαθμολογίες. Ο τελευταίος μάλιστα προέρχεται από σπουδαίες εμφανίσεις στο LeMans της Γαλλίας, όπου στους παγκόσμιους τελικούς του ΙΑΜΕ Καρτ πρωταγωνίστησε και διεκδίκησε ακόμη και τη νίκη.

3

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σκοπεύει να συνεχίσει τα εξαιρετικά του φετινά αποτελέσματα, τα οποία τον έχουν φέρει μια ανάσα μακριά από τον τίτλο των Νέων, ενώ ο Πρωταθλητής Νέων του 2017, Στράτος Κυρλαγκίτσης θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

 Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, συμμετέχων στους αγώνες ως «ILIO» με την Ferrari, θα βρεθεί τώρα σε ένα διαφορετικό μπάκετ και θα κερδίσει μια ακόμη εμπειρία στην καριέρα του μέχρι τώρα.

Μόνο αμελητέα δεν μπορεί να θεωρείται η παρουσία του Στέφανου Καμιτσάκη που συμμετέχει για πρώτη φορά στον θεσμό αλλά φέρνει την εμπειρία του και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ενώ ο Χριστόφορος Γρατσίας θα τεθεί αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Νέους της κατηγορίας του.