Η Formula E παραμένει ‘Born Electric’

Η Formula E παραμένει ‘Born Electric’
Η Formula E παραμένει ‘Born Electric’
Η Formula E παραμένει ‘Born Electric’
Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 14:37

Η BMW i επεκτείνει τη συνεργασία με το καινοτόμο πρωτάθλημα ως «Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος».

Πριν το Πρωτάθλημα Formula E (FIA) εισέλθει στην τέταρτη σεζόν του με τον πρώτο αγώνα στο Hong Kong, οι διοργανωτές του πλαισιωμένοι από εκπροσώπους της BMW i ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για το μέλλον: Το 2017/18 και τις επόμενες σεζόν, η BMW i θα εμπλακεί στο πρώτο πρωτάθλημα για πλήρως ηλεκτρικά, αγωνιστικά οχήματα ως «Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος».

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης της σεζόν στην Έκθεση BMW Wan Chai στο Hong Kong,  ο Jörg Reimann, Αντιπρόεδρος Brand Experience της Μάρκας BMW και ο Alejandro Agag, ιδρυτής και CEO της Formula E, ανακοίνωσαν επίσημα την επέκταση της συνεργασίας. «Ήταν απόλυτα λογικό να εμπλακούμε στη Formula E με την BMW i το 2014 – και είναι το ίδιο λογικό να συνεχίσουμε τη συνεργασία τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Reimann.

«Η Formula E ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από πολλές απόψεις, όπως κάνει η BMW i για τη μετακίνηση του μέλλοντος και γι’ αυτό ο συνδυασμός λειτουργεί άψογα. Πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε το BMW i3s στην πίστα την φετινή σεζόν. Πρόκειται για το πιο σπορ BMW i3 που έχει υπάρξει ποτέ. Το μοντέλο δείχνει πώς η BMW i συνδυάζει την οδηγική απόλαυση με τον premium χαρακτήρα που έχει σαν βάση τη βιωσιμότητα».

Ο Agag τόνισε τη σημασία της BMW i για τη Formula E και δήλωσε: «Είναι φανταστική είδηση το ότι η BMW i επεκτείνει τη δέσμευσή της, ως Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος. Ακόμα και όταν η Formula E ήταν απλά μία ιδέα, η BMW βρισκόταν στο πλευρό μας, πιστεύοντας στο project από την πρώτη στιγμή. Είναι μία θρυλική μάρκα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στη βιομηχανία αυτοκινήτου και σύντομα θα υποστηρίξει την προσπάθειά μας για νίκες. Αυτό είναι καταπληκτικό. Μπορώ λοιπόν να πω: Σας καλωσορίζουμε στο pitlane, και σας υποδεχόμαστε και πάλι σαν έναν ισχυρό εταίρο της Formula E».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ BMW i και Formula E, οι θεατές θα απολαύσουν έναν εντυπωσιακό στόλο οχημάτων BMW i εν δράσει σε 14 αγώνες ανά τον κόσμο. Ανάμεσα στα οχήματα θα είναι το Qualcomm BMW i8 SafetyCar (όχημα ασφαλείας) (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 49 g/km)* και το BMW i3s (κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,3 kWh, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km)* σε ρόλο ‘MedicalCar’ (Όχημα Ιατρικής Υποστήριξης) και ‘RaceControlCar’ (Όχημα Αλυτάρχη). Η BMW X5 xDrive40e (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 3,4 – 3,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 78 – 77 g/km)* θα συμμετέχει επίσης στη δράση σαν ‘RescueCar’ (Όχημα Διάσωσης) και ‘ExtricationCar’ (Όχημα Απεγκλωβισμού).