Η Harley-Davidson ανεβάζει τους παλμούς με το επιθετικό FXDR 114

Η Harley-Davidson ανεβάζει τους παλμούς με το επιθετικό FXDR 114
Ενημερώθηκε: 23/08/18 - 22:20

Το 2019 η Harley-Davidson κάνει νέα επίθεση με το FXDR 114 που είναι το 10ο μοντέλο που που βασίζεται στην πλατφόρμα Softail η οποία  παρουσιάστηκε φέτος (2018). Είναι επίσης το πιο πρόσφατο μοντέλο από τη γκάμα των 100 μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης, που σκοπεύει να παρουσιάσει το εργοστάσιο μέχρι το 2027.

Το νέο επιθετικό FXDR 114 κάνει αισθητή την παρουσία του με στυλ που παραπέμπει στους αγώνες dragster, στο πεδίο δηλαδή που η ροπή φτάνει στην άσφαλτο με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και η αδρεναλίνη ξεχειλίζει. 

•    Είναι εφοδιασμένο με τον υψηλής ροπής κινητήρα 114ci Milwaukee-Eight V-twin

•    Διαθέτει πλαίσιο Softail®, ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου και τροχούς αλουμινίου

•    Η ευρεία χρήση σύνθετων υλικών συμβάλλει στη μείωση του συνολικού βάρους

Η Harley-Davidson ανεβάζει τους παλμούς με το επιθετικό FXDR 114

Το ολοκαίνουριο Harley-Davidson FXDR114 εκφράζει τον δυναμικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και τονίζει τα προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα Softail.

Συνδυάζει το άκρως επιθετικό στυλ dragster με την αιχμή της τεχνολογίας. Είναι ένα ασυμβίβαστο powercruiser που ανεβάζει τις επιδόσεις σε νέο επίπεδο και δίνει νέα δυναμική στη γκάμα της Harley-Davidson. Συνδυάζει την ασύγκριτη ροπή του κινητήρα Milwaukee-Eight® 114 με την ευρεία χρήση εξαρτημάτων από αλουμίνιο και σύνθετα υλικά, που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους της μοτοσυκλέτας. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση της απόδοσης σε όλα τα επίπεδα.

Το αλουμινένιο ψαλίδι του FXDR 114 προσφέρει μείωση βάρους κατά 4,6 κιλά (6.25 κιλά από 10.88 κιλά ή ελαφρύτερο κατά 43%) συγκριτικά με το ατσάλινο ψαλίδι Softail και αποτελεί το σημείο έδρασης ενός εντυπωσιακού πίσω τροχού με ελαστικό 240 χιλιοστών. Επειδή το ψαλίδι είναι μη αναρτώμενο βάρος (μάζα κάτω από την ανάρτηση) που επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της ανάρτησης, έχει ενισχυθεί περαιτέρω με οπίσθιο ελαφρύ γεμάτο τροχό 18 ιντσών.

Ο 19 ιντσών μπροστινός σφυρήλατος τροχός αλουμινίου είναι ελαφρύς και διαθέτει πολύ λεπτές ακτίνες.

Η σέλα και η ουρά του FXDR 114 στηρίζονται σε ένα υποπλαίσιο συγκολλημένων σωλήνων αλουμινίου και το τμήμα της ουράς είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά. Αυτό το τμήμα αντικαθιστά το ατσάλινο υποπλαίσιο, το ατσάλινο φτερό και τα αλουμινένια στηρίγματα του φτερού που χρησιμοποιούνται σε άλλα μοντέλα Softail και εξοικονομεί περίπου 3,17 κιλά. Το μπροστινό και το πίσω φτερό έχουν επίσης κατασκευαστεί από ελαφριά σύνθετα υλικά. 

Η Harley-Davidson ανεβάζει τους παλμούς με το επιθετικό FXDR 114