Θρίαμβος για την DSAutomobiles και τον SamBird στο E-PRIX στη Ρώμη

Θρίαμβος για την DSAutomobiles και τον SamBird στο E-PRIX στη Ρώμη
Ενημερώθηκε: 20/04/18 - 11:44

Η DS Automobiles κατέκτησε την 7η νίκη της στους 40 συνολικά αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Formula E.

Μια ιστορική νίκη σημείωσε ο SamBird με την Ομάδα της DS VirginRacing, στον εναρκτήριο αγώνα της Formula E στη Ρώμη. Αποτέλεσε την 7η νίκη της Ομάδας μέχρι στιγμής, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τόσο στην κατάταξη των οδηγών, όσο και σε αυτή των ομάδων - κατασκευαστών! Με τη νίκη αυτή, η DS Automobiles, αδιαμφισβήτητα εξαργυρώνει την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση και καινοτομεί με πρωτοποριακές τεχνολογίες και νέες σχεδιαστικές γραμμές, προσφέροντας κομψότητα και κορυφαία ποιότητα φινιρίσματος που ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις.

Ο Βρετανός SamBird έχει συμμετάσχει και στους 40 αγώνες της Formula E που έχουν γίνει έως σήμερα, αντιστάθηκε στην πίεση του Lucas di Grassi ο οποίος φτάνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα είχε πλησιάσει αρκετά. Ο FelixRosenqvist που ξεκίνησε από την poleposition ενώ είχε τον έλεγχο του αγώνα, εγκατέλειψε με πρόβλημα στην ανάρτηση του πίσω αριστερού τροχού του μονοθεσίου του και ο SamBird βρέθηκε στην πρώτη θέση την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

σ

Με τη θέα ενός καταπληκτικού πλήθους 30.000 θεατών, ο Bird που ήταν ταχύτατος σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, κατέκτησε τη νίκη. Από τα δοκιμαστικά φάνηκε πως ο SamBird είχε τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει, σε αμφότερες τις κατατακτήριες δοκιμές πραγματοποιώντας με σχετική άνεση το δεύτερο χρόνο - που του εξασφάλιζε και στους δύο αγώνες την εκκίνηση από την πρώτη σειρά.

Ο AlexTai, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας DS VirginRacing, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του SamBird αλλά και την εξαιρετική λειτουργία της ομάδας, ενώ παράλληλα τόνισε τη σκληρή δουλειά που γίνεται από όλους για να βρίσκεται πάντα η DS VirginRacing στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ο επικεφαλής της DS Performance, XavierMastelan, από την πλευρά του τόνισε πως η χαρά του για τις επιτυχίες της ομάδας, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όσο αυξάνεται και η απήχηση των αγώνων της Formula E στο κοινό του motorsport παγκοσμίως.

Ο επόμενος αγώνας της Formula E – είναι ο 8ος γύρος - θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 28 Απριλίου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την ομάδα της DS VirginRacing σε μια μάχη «εντός έδρας».