Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η ανακήρυξη ως υποψηφίου από το ΚΙΝ.ΑΛ. του Παύλου Γερουλάνου

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η ανακήρυξη ως υποψηφίου από το ΚΙΝ.ΑΛ. του Παύλου Γερουλάνου
Ενημερώθηκε: 16/11/18 - 17:28

Μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έγινε η ανακήρυξη του Παύλου Γερουλάνου ως υποψηφίου του Κινήματος Αλλαγή για τον δήμο της Αθήνας. Η κοινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Αθήνας, Δημοτικών Συμβούλων και μελών της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία έγινε η αναγγελία της επίσημης υποστήριξης του Κινήματος στην υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου εξελίχθηκε σε μία εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών του παλαιού ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. και στελέχη προσκείμενα στον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπως προκύπτουν από τις πληροφορίες του Press-gr. Με την έναρξη της συνεδρίασης, -από την οποία απουσίαζε ο Παύλος Γερουλάνος- διαπιστώθηκε η απουσία πολλών Δημοτικών Συμβούλων, ιδίως εκλεγμένων με το ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως ειπώθηκε δεν είχαν ειδοποιηθεί από την Παράταξη του Γιώργου Καμίνη. Κάποιοι που ήταν εκεί, το είχαν μάθει τυχαία.

Το γεγονός αυτό «ηλέκτρισε» τη συνεδρίαση στο χώρο Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη» στα Πετράλωνα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων. Στην εισήγησή του μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη, επισημαίνοντας ότι έχουν κατατεθεί δύο υποψηφιότητες για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, οι οποίες θα πρέπει να κριθούν με ψηφοφορία.

Καθώς ουδείς περίμενε δεύτερη υποψηφιότητα, η διαδικασία φάνηκε να τινάζεται στον αέρα, αφού συγχρόνως δεν είχε προσέλθει η πλειοψηφία των εκλεγμένων του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο.

Τα πράγματα πήραν ακόμα χειρότερη τροπή με την άμεση αποχώρηση του Γιώργου Καμίνη για να πάει σε έναν… γάμο. Τα «καυτά κάστανα» πέσανε στα χέρια του Χρήστου Πολυζωγόπουλου και του Κώστα Σκανδαλίδη που βρίσκονταν στο Προεδρείο ενώ καθώς η αίθουσα ήταν ανοιχτή, οι φωνές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ακούγονταν μέχρι τον δρόμο. 

Ακολούθησαν ομιλίες στελεχών, όπου οι καταγγελίες για τη στάση Καμίνη-ΔΗΜ.ΑΡ. ακολουθούσαν η μία την άλλη. Και τι δεν ακούστηκε. Προτάσεις για αποχώρηση από τη συνεδρίαση, καταγγελίες κατά της Παράταξης Καμίνη για τις μη ειδοποιήσεις, αναφορές στην περιθωριοποίηση του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας και στην ελίτ της άλλης πλευράς, επισημάνσεις για τον κομματισμό και την εσωστρέφεια που κυριαρχεί στο Δήμο Αθηναίων και σφοδρές επιθέσεις εκατέρωθεν. 

Τελικό αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση του Λευτέρη Παπαγιαννάκη μετά από έντονες κόντρες και η ανακήρυξη ως υποψηφίου του Παύλου Γερουλάνου, με το κλίμα να είναι κάθε άλλο παρά πανηγυρικό.

Ψηφοφορία φυσικά δεν έγινε, αλλά φάνηκε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ, σε σύμπλευση με τον Καμίνη δημιουργούν προβλήματα συνοχής στο Κίνημα Αλλαγής, που θυμίζουν το ΠΟΤΑΜΙ και τον Σταύρο Θεοδωράκη. 

Σε όλα αυτά, εντύπωση προκάλεσε η στάση στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη, οι περισσότεροι εκ των οποίων επέλεξαν να απέχουν από τη συζήτηση, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό τον Παύλο Γερουλάνο.

Αυτό λέει πολλά για την στάση τους απέναντι στη Φώφη Γεννηματά, καθώς προτιμούν το δρόμο της «λευκής αποχής» και αποφεύγουν να στηρίξουν ακόμα και δικές τους επιλογές όταν αυτό σημαίνει παράλληλα και στήριξη της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ…

ΠΗΓΗ: press-gr.com