Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης για τις τουρκικές απειλές: Είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα να συνεπικουρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις

 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 19/10/22 - 13:16

Καθημερινά και ενορχηστρωμένα η προκλητική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας, σε βάρος της Ελλάδος με παράλογες απαιτήσεις, μεταξύ αυτών και οι απειλές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν φέρει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε μια κρίσιμη φάση.

Ενδεικτικό της τουρκικής προπαγάνδας η πρόσφατη  επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Παναγιά και Ψαρά, που χαρακτηρίστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ ως προκλητική και προβοκατόρικη, με το αφήγημα  ότι τα νησιά αυτά τελούν υπό «αποστρατικοποιημένο» καθεστώς. 

Σε κάθε περίπτωση με ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών.

Ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε  στο thepressroom.gr,  ότι «είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα να συνεπικουρήσουμε -όπου και όποτε χρειαστεί- με όλες μας τις δυνάμεις». 

ΕΡ: Πως αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία την τουρκική προκλητικότητα;

ΑΠ: Η κατάσταση που περιγράφετε είναι γεγονός το οποίο δεν  προκαλεί εντύπωση, καθώς η γνωστή ρητορική της Τουρκίας επανέρχεται από καιρό εις καιρό, δυναμιτίζοντας την ομαλότητα των διακρατικών μας σχέσεων. Εμείς, γέννημα θρέμμα, Ακρίτες, είμαστε ψύχραιμοι, νηφάλιοι και πορευόμαστε με σθένος και τόλμη. Συνεχίζουμε απερίσπαστοι το δημιουργικό μας έργο, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στις ένοπλές μας δυνάμεις που βρίσκονται άοκνα και αδιάλειπτα σε ετοιμότητα. Για εμάς όλους οι Ένοπλες Δυνάμεις μας εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Πατρίδας και των συνόρων μας. Τις εμπιστευόμαστε στον υπερθετικό βαθμό και ως εκ τούτου νιώθουμε απόλυτη σιγουριά.  

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας βρίσκονται πάντα στις επάλξεις για να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε έκτακτη περίσταση και κρίση. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική, συνεχής και γόνιμη. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε το έργο μας και είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα να συνεπικουρήσουμε -όπου και όποτε χρειαστεί- με όλες μας τις δυνάμεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ