Ακάρ σε Αποστολάκη: Θα προστατεύσουμε την «γαλάζια» πατρίδα μας

Ακάρ σε Αποστολάκη: Θα προστατεύσουμε την «γαλάζια» πατρίδα μας
Ενημερώθηκε: 20/12/18 - 11:07

Επικοινωνιακός πόλεμος  μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αποτέλεσμα της συσσωρευμένης έντασης σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει «λάβει τα μέτρα της» προκειμένου να μην επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, και τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ απαντώντας στα περί εξαϋλωσης του Ελληνα ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Αν αποδικοποιήσουμε τις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη και την απάντηση Ακάρ που εστιάζει στη «γαλάζια πατρίδα», φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά πιθανολογεί έκφραση της τουρκικής επιθετικότητας σε κάποια από τις βραχονησίδες μας, τις οποίες, εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να προστατεύει καθημερινά, για να δημιουργήσει τετελεσμένα. Από την άλλη, φαντάζει παράλογο να δημιουργήσει - επιδιώξει επεισόδιο στην Κύπρο, δεδομένου ότι θα τους έφερνε σε αντιπαράθεση με αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ‘’γαλάζια πατρίδα μας’’… Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός. 

Είμαστε, συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ, υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’. 

«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο, και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» ανέφερε. 

Τις σχετικές δηλώσεις τις έκανε ο Τούρκος υπουργός από τη Ντόχα, την οποία επισκέπτεται.