Αύξηση του πληθυσμού στα Κατεχόμενα προτείνει τώρα ο Ερντογάν

Ερντογάν: Τελεσίγραφο για ένταξη των Τουρκοκυπρίων στα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ και αύξηση του πληθυσμού στα Κατεχόμενα!
Ενημερώθηκε: 13/03/18 - 16:25

Αύξηση του πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων, προτείνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου η οικονομία στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με εκείνη των Ελληνοκυπρίων.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, που επικαλούνται το τουρκικό πρακτορείο «Ντογάν»,ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν σαφής προς τον «πρωθυπουργό» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος Τουφάν Ερχουρμάν και προς τον «αντιπρόεδρο» Κουντρέτ Οζερσάι κατά τη συνάντηση, που είχαν την περασμένη βδομάδα στην Άγκυρα.

Ας μην είμαστε αφελείς: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις απειλές στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ

 

Το τουρκικό πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η διασφάλιση της ισορροπίας με τον νότο θα ωφελήσει τον τουρκοκυπριακό λαό».

Οι Τούρκοι επιμένουν στην «κατασκοπεία» – Πρόκληση και από τους Αλβανούς

 

Για το φυσικό αέριο φέρεται να έδωσε το μήνυμα ότι «θα προστατευτούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους». Είπε ακόμη ότι οι Ελληνοκύπριοι ή θα περιμένουν τη λύση ή θα πρέπει να εντάξουν τους Τουρκοκύπριους στη διαδικασία (γεωτρήσεις)». «Κάτι άλλο εκτός από αυτό δεν είναι αποδεχτό» φέρεται να δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.