Οι Τούρκοι επιμένουν στην «κατασκοπεία» – Πρόκληση και από τους Αλβανούς

Οι Τούρκοι επιμένουν στην «κατασκοπεία» – Πρόκληση και από τους Αλβανούς
Ενημερώθηκε: 04/03/18 - 15:55

Για τέταρτο 24ωρω βρίσκονται στα χέρια των τουρκικών αρχών οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν είναι ο 25χρονος υπολοχαγός του μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κούκλατζης. Και οι δυό υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι».

Η Δευτέρα θεωρείται κρίσιμη μέρα αφού οι Τουρκία θα δείξει τις προθέσεις της τόσο σε επίπεδο Δικαιοσύνης, όσο και σε πολιτικό, αφού με την επιστροφή του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, από το ταξίδι στην Αφρική αναμένεται η ενδεχόμενη τοποθέτησή του για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δυο ένστολοι, αφορούν παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης και υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων.

Πάντως τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση διερευνούν αν χρειάζεται να διευρυνθεί ο φάκελος με κατηγορίες περί κατασκοπείας. Η εφημερίδα «Milliyet», συνεχίζει να αναφέρεται σε σενάρια κατασκοπείας γράφοντας ότι οι τουρκικές αρχές εξεταζουν ακόμη τα κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, ενώ «μιλούν» για αντιφάσεις στις καταθέσεις τους που έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις δικαστικές αρχές.

Επίσης η «Milliyet» αλλά και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στέκονται στις αναφορές του ελληνικού τύπου περί ενδεχόμενης απαίτησης της Άγκυρας για ανταλλαγή τν δυο στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους παραξηκοπιματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τα ελληνικά δημοσιεύματα ψευδή.

Πρόκληση από τους Αλβανούς

 

Την ώρα που το διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη οι Αλβανοί βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να προβούν σε ακραίες προκλήσεις, μιμούμενοι την προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα αλβανική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι ένας από τους δυο συλληφθέντες είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ προχωρά και ένα βήμα παραπέρα προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα γράφοντας: «Φαίνεται απίστευτο, αλλά οι Αλβανοί είναι εκείνοι που προστατεύουν τους Έλληνες από τον τουρκικό κίνδυνο». Στο δημοσίευμα επιστημονικής φαντασίας στοχοποιείται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος όπως αναφέρεται είναι επικεφαλής ενός εθνικιστικού κόμματος που ευθύνεται για την επιδείνωση της μεταχείρισής τους, αλλά και για το γεγονός ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των, αλβανικής καταγωγής, στρατευσίμων που υπηρετούν στα σύνορα με την Τουρκία.

Στον Έβρο οι συγγενείς των στρατιωτικών

 

Συγγενείς των δύο υπαξιωματικών μεταβαίνουν στην περιοχή του Έβρου και σχεδιάζουν να παραστούν στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evros –news  οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν χθες από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία που είναι απ’ την Ορεστιάδα, προκειμένου να ρυθμίσουν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε όχι απλά να περάσουν τα σύνορα, αλλά να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.