Η πρώτη τρανσέξουαλ αξιωματικός του γερμανικού στρατού!

 
Η πρώτη τρανσέξουαλ αξιωματικός του γερμανικού στρατού!

Ενημερώθηκε: 21/10/17 - 13:08

Η πρώτη τρανσέξουαλ αξιωματικός του γερμανικού στρατού είναι γεγονός. Η Αντισυνταγματάρχης Αναστάζια Μπίφανγκ είναι πλέον η νέα διοικητής του Τάγματος τεχνολογίας πληροφοριών του γερμανικού στρατού. Μετά από χρόνια προϋπηρεσίας στο Υπουργείο Άμυνας θα διοικεί πλέον περισσότερους από 750 στρατιώτες.

στρατό

γυναίκα

Η Μπίφανγκ που είχε ξεκινήσει την καριέρα της στον πριν από 23 χρόνια δήλωσε πως «Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν περισσότερο παρά άνδρας. Το ωραίο σε αυτή τη θέση είναι ότι να συναναστρέφομαι και πάλι απευθείας με ανθρώπους». Παράλληλα δήλωσε πως στους ρόλους του συζύγου και του στρατιωτικού που είχε για χρόνια, ένιωθε να μην αισθάνεται άνετα με το σώμα της, καθώς είχε καταστείλει την θηλυκή της πλευρά.

Η μετάβαση για την Μπίφανγκ δεν ήταν εύκολη όπως φαινόταν καθώς φίλοι και οικογένεια προσπάθησαν να την αποθαρρύνουν από το να πάρει την απόφαση να αλλάξει την ταυτότητα του φύλου της. Πολλοί της τόνισαν πως θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην στρατιωτική της καριέρα. «Δεν ήμουν χαρούμενη, δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω με αυτόν τον τρόπο», δηλώνει η 43χρονη.

Η ορμονοθεραπεία αποκαλύπτει πως ήταν μια πολύ επίπονη διαδικασία. Η Μπίφανγκ εκμυστηρεύτηκε πως ακόμα πιο δύσκολο ήταν όταν έπρεπε να χωρίσει με την επί πολλά χρόνια σύζυγό της. Είχε μεγάλους ενδοιασμούς σχετικά με το αν έπρεπε να μιλήσει ανοικτά σχετικά με το θέμα αυτό στη δουλειά. Παρόλα αυτά η νέα συνάδελφος και αξιωματούχος, Φράντζι Πίκτε, δηλώνει χαρούμενη σχετικά με την «γυναικεία» ενίσχυση». Εδώ, το ποσοστό των γυναικών δεν ξεπερνά το 5%», αναφέρει η Πίκτε.