Επεισόδια προκάλεσαν υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ντάουνιγκ Στριτ

Επεισόδια προκάλεσαν υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ντάουνιγκ Στρι
Επεισόδια προκάλεσαν υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ντάουνιγκ Στρι
Επεισόδια προκάλεσαν υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ντάουνιγκ Στρι
Ενημερώθηκε: 15/05/18 - 14:48

Επεισόδια στην Ντάουνιγκ Στριτ προκάλεσαν Τούρκοι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκαν ξαφνικά και συγκρούστηκαν με κούρδους που διαδήλωναν κατά της επίσκεψης του τούρκου Προέδρου στην Βρετανία αλλά και τούρκους αντικαθεστωτικούς που διαδήλωναν υπερ της ελευθερίας του Τύπου στην χώρα τους. Οι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία και πρόκειται αργότερα να συναντηθούν ο Ταγίπ Ερντογάν με την Τερέζα Μέι. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα ενώ έγιναν και συλλήψεις. 

 Οι Τούρκοι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από τις βρετανικές αρχές αλλά η ένταση συνεχίστηκε καθώς οι Κούρδοι συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις αυτή τη φορά διαμαρτυρόμενοι για την προσαγωγή του Κούρδου διαδηλωτή. 

 Η ιστορία επαναλαμβάνεται μιας και παρόμοια συμπεριφορά απέναντι σε όσους διαδήλωναν ενάντια στον Ερντογάν είχαμε και ένα χρόνο πριν όταν ο σουλτάνος επισκέφτηκε τις ΗΠΑ.

 

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ερντογάν επισκεπτόταν τις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τότε, είχε στείλει τα τσιράκια του για να επιτεθούν σε κούρδους διαδηλωτές αλλά και αντικαθεστωτικούς που διαδήλωναν στην Ουάσινγκτον. Οι εικόνες τότε ήταν αποκαλυπτικές με την απίστευτη αγριότητα με την οποία ακόμα και άνδρες της ασφάλειας του Ερντογάν χτυπούσαν άοπλους πολίτες.

Απλά, σήμερα, σήμερα το σκηνικό μεταφέρθηκε στο Λονδίνο.