Μουντιάλ 2018: Καμία σοβαρή ποινή σε Τζάκα, Σακίρι και Λιχτστάινερ για τον αλβανικό αετό

"Καθαρή" την έβγαλαν από την FIFA, Τζάκα, Σακίρι και Λιχτστάινερ για τον αλβανικό αετό
Ενημερώθηκε: 25/06/18 - 20:24

Μουντιάλ 2018: Παρά την παρέμβαση των Σέρβων που δεν άφησαν αναπάντητο τον «αλβανικό αετό» που έκαναν οι δύο σκόρερ της Ελβετίας στον αγώνα με τη Σερβία και υπέβαλαν επίσημη καταγγελία στη FIFA, οι δύο παίκτες όπως και ο Λιχτστάινερ την έβγαλαν..καθαρή.

Οι τρεις παίκτες της Ελβετίας είχαν πανηγυρίσει μπροστά στους οπαδούς της Σερβίας τη νίκη με 2-1, σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της FIFA, αλλά και των Σέρβων που  θεώρησαν τη συγκεκριμένη κίνηση ως πολιτικό “μήνυμα” και όχι πανηγυρισμό

Μουντιάλ 2018: Χαμός με τους Αλβανικούς αετούς των παικτών της Ελβετίας

 

Ανάλογη διαδικασία έγινε και για τον Λιχτστάινερ. Ο αρχηγός της Ελβετίας -που δεν έχει καμία προέλευση στο Κόσοβο- έκανε με μια φωτογραφία την ίδια χειρονομία. “Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ψυχολογικά για εκείνους. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο Είχαν πόλεμο, εγώ τους καταλαβαίνω, είναι μέρος της ζωής και πριν το παιχνίδι είχαν προκληθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μουντιάλ 2018: Οργή των Σέρβων στην FIFA για τους Αλβανικούς αετούς: Τιμωρήστε τους!

 

Παρά την αυστηρότητα της σε πολιτικά θέματα, η FIFA τιμώρησε τους παίκτες της Ελβετίας μόνο με πρόστιμο και όχι με αγωνιστική ποινή. Έτσι, οι Τζάκα και Σακίρι θα βγάλουν από την τσέπη τους το ποσό των 6.500 ευρώ και ο Λιχτστάινερ 3.300 ευρώ και θα αγωνιστούν στα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας τους στο Μουντιάλ 2018.