Ο Ραχόι αναστέλλει την αυτονομία της Καταλονίας!

Ο Ραχόι καταστέλλει την αυτονομία της Καταλονίας!
Ενημερώθηκε: 20/10/17 - 20:56

Σε επικίνδυνο σημείο ακροβατούν πλέον οι σχέσεις Μαδρίτης-Καταλονίας με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να θέτει τελεσίγραφο για την παύση της αυτονομίας της περιοχής. Ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε την απειλή για την ενεργοποίηση του άρθρου 155 και σημειώνει πως το Σάββατο 21/10 θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της Καταλονίας υπό την Μαδριλένικη κυβέρνηση.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο Ραχόι πρόσθεσε πως τα μέτρα, που θα ληφθούν βάσει ενός άρθρου του Συντάγματος της Ισπανίας που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από το 1978, θα έχουν την υποστήριξη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και του κεντρώου κόμματος Ciudadanos. Ο Ραχόι έχει συγκαλέσει για αύριο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Ο ισπανός πρωθυπουργός υποστήριξε πως «έχουμε φθάσει σε οριακή κατάσταση στην Καταλονία», δικαιολογώντας τα έκτακτα μέτρα που σκέπτεται να πάρει η Μαδρίτη για την άρση της αυτονομίας της περιοχής. «Δοκιμάσαμε όλα τα μέσα για να μην φθάσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά θα αντιλαμβάνεστε πως είναι δύσκολο για μία χώρα, για μία κυβέρνηση της ΕΕ, όταν κάποιος ποδοπατά το κράτος δικαίου, διοργανώνοντας ένα δημοψήφισμα» για την ανεξαρτησία παρά την απαγόρευσή του από τη δικαιοσύνη.