Ονομασία ΠΓΔΜ: Διαψεύδει τώρα ο Ζάεφ τα περί ονομασιών

 
Ονομασία ΠΓΔΜ: «Ήξεις αφήξεις» του Σκοπιανού πρωθυπουργού-Δεν αποκάλυψα πιθανά ονόματα για το Σκοπιανό-Οι 4 προτάσεις ανήκουν στον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς

Ενημερώθηκε: 27/02/18 - 20:43

Στα Σκόπια μάλλον κάτι έχουν μπερδέψει ή δεν έχουν πάρει σοβαρά την κατάσταση με την ονομασία.

Γιατί δεν μπορεί πριν από λίγες ώρες ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο Reuters, να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι η ΠΓΔΜ έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για την ονομασία, προκειμένου να επιλυθεί η επί δεκαετίες διαμάχη της με την Ελλάδα και να προχωρά στην αποκάλυψη των ονομάτων και τώρα να το διαψεύδει διαμέσου της κυβέρνησης του, διαψεύδοντας και το ίδιο το Reuters.

Λίγες ώρες μετά την επίμαχη συνέντευξη, η κυβέρνηση Ζάεφ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός της έκανε λόγο για «κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του Συντάγματος! «Ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

Και συνεχίζει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

«Ο κ. Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της».

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται πως «η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς».

«Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"»

Στη συνέντευξη Ζάεφ να σημειωθεί ότι ο ίδιος έδωσε τις εξής προτάσεις-ονομασίες: "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)".

Το τι μπορεί να συνέβη και η κυβέρνηση Ζάεφ έκανε κωλοτούμπα, το ξέρει η ίδια, την στιγμή που υπάρχουν ξεκάθαρες ελληνικές θέσεις και εκείνη προσπαθεί να αναλωθεί σε ρηχά, διπλωματικά παιχνίδια.