Πόλεμος στη Συρία: Ξεκίνησε το κρίσιμο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ

Πόλεμος στη Συρία: Ξεκίνησε το κρίσιμο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ
Ενημερώθηκε: 14/04/18 - 19:00

Για κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου κατηγόρησε τις δυνάμεις που εξαπέλυσαν σήμερα τα ξημερώματα επίθεση κατά της Συρίας ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του ΣΑ του ΟΗΕ, η οποία πραγματοποιείται μετά από αίτημα της Ρωσίας.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να "επιδείξουν αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια αυτών των επικίνδυνων συνθηκών και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγούσε την κατάσταση σε κλιμάκωση και θα επιδείνωνε τα βάσανα του Συριακού λαού".

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος Συρία: Στην Ρωσία η επόμενη κίνηση της διεθνούς σκακιέρας

Επιπλέον, είπε ότι οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων στη Συρία απαιτούν τη διεξαγωγή έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είπε ότι οι διεθνείς ερευνητές βρίσκονται στη Συρία κι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την περιοχή όπου φέρεται να διαπράχθηκε η επίθεση με τα χημικά, στη Ντούμα της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία διεξάγεται έπειτα από αίτημα της Ρωσίας που ζήτησε την καταδίκη των πληγμάτων των Δυτικών εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.