«Πόρτα» της Αυστρίας στην Τουρκία: Κλείνει τεμένη και απελαύνει ιμάμηδες

«Πόρτα» της Αυστρίας στην Τουρκία: Κλείνει τεμένη και απελαύνει ιμάμηδες-Η αναπαράσταση με παιδιά που δίχασε
Ενημερώθηκε: 08/06/18 - 11:11

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα απελάσει πολλούς ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τεμένη προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ», δίνοντας έτσι μια σκληρή απάντηση στην Τουρκία του Ερντογάν.

Εδώ θυμίζουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος πριν από μερικές μέρες είχε τοποθετηθεί σκληρά εναντίον της Αυστρίας και προσωπικά στον Αυστριακό καγκελάριο, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως ανήθικο, ενώ χλεύασε και τον αυστριακό λαό ότι επί της ουσίας είναι για σκούπισμα, επειδή δεν ανήκουν στην G-20 όπως η Τουρκία. 

Έτσι ήρθε η απάντηση του Κουρτς ο οποίος θέλει να διώξει από την χώρα του το λεγόμενο και ως πολιτικό ισλάμ.

«Οι παράλληλες κοινωνίες, το πολιτικό ισλάμ και η ριζοσπαστικοποίηση δεν έχουν θέση στη χώρα μας», διαβεβαίωσε ο Αυστριακός καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αναπαράσταση που δίχασε

Φωτογραφίες από την αναπαράσταση της μάχης της Καλλίπολης, στην οποία συμμετείχαν παιδιά σε ένα τέμενος, δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα από το κεντροαριστερό περιοδικό Falter και προκάλεσαν αντιδράσεις από τους Αυστριακούς πολιτικούς.

Στις φωτογραφίες φαίνονται νεαρά αγόρια ντυμένα με στολή παραλλαγής να περπατούν σε παράταξη, να χαιρετούν στρατιωτικά και να κρατούν τουρκικές σημαίες μπροστά από ένα πλήθος άλλων παιδιών.

Σε μια άλλη φωτογραφία κάποια παιδιά φαίνονται να κείτονται στο έδαφος προσποιούμενα τα θύματα της μάχης, με τα σώματά τους καλυμμένα από την τουρκική σημαία...