Προειδοποίηση CIA: Η Βόρεια Κορέα μπορεί να χτυπήσει την Ουάσιγκτον σε τρεις μήνες

Προειδοποιούν τον Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να χτυπήσει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, ακόμη και με πυρηνικά όπλα
Ενημερώθηκε: 05/12/17 - 18:07

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών δήλωσε στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει την ικανότητα να χτυπήσει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, ακόμη και με πυρηνικά όπλα, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. 

Ο Τζον Μπόλτον,πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος υπηρέτησε την εποχή πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, δήλωσε στους αξιωματούχους της Βουλής των Κοινοτήτων ότι οι επικεφαλής της CIA θεωρούν ότι  υπάρχει ένα «παράθυρο τριών μηνών» από σήμερα για να δράσουν προτού  το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν καταφέρει πλήρως να επιτεθεί στις πόλεις των ΗΠΑ .

Αν και ο Μπόλτον  δεν είναι ανήκει στους ανθρώπους του Τραμπ, η σαφής προειδοποίησή του υποδηλώνει ότι οι απειλές πολέμου της Βόρειας Κορέας και ένα μεγάλο "μπαμ" θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα μέχρι το Μάρτιο του 2018.

Ο Guardian ανέφερε επίσης ότι ένας ανώτερος διοικητής των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα το ίδιο πράγμα σε έναν πρώην ευρωβουλευτή στη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Κορεατικής Χερσονήσου, της περιοχής που χωρίζει τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

"

Οι προειδοποιήσεις του Μπόλτον προς το Ηνωμένο Βασίλειο αντικατόπτριζαν τις δηλώσεις του στην Fox News την περασμένη εβδομάδα, όπου ανέφερε ότι μια στρατιωτική επιλογή ίσως χρειαστεί να θεωρηθεί ως σοβαρό ενδεχόμενο και αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων Τραμπ στη Βόρεια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

 

"Πρέπει να ρωτήσετε πότε θα αρχίσουμε σοβαρά να εξετάζουμε μια στρατιωτική επιλογή", δήλωσε ο Μπόλτον. "Δεν υπάρχει χρόνος για αυτές τις [κυρώσεις] να έχουν αντίκτυπο"

Ο Μπόλτον επίσης παρότρυνε και επιδοκίμασε τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ για την Κίνα, να αναλάβει μεγαλύτερη δράση.

"Το ένα διπλωματικό παιχνίδι που έχει απομείνει εδώ είναι με την Κίνα. Προφανώς, ο πρόεδρος έδωσε το μήνυμα αυτό, το οποίο θα πρέπει να είναι κάτι σαν: Κοιτάξτε,μπορούμε να δράσουμε αυτό με τον εύκολο τρόπο ή μπορούμε να δράσουμε με τον σκληρό τρόπο ", είπε.

Ο κ. Μπόλτον πρόσθεσε: "Η Κίνα έχει μια μοναδική δυνατότητα να θέσει το καθεστώς αυτό στη Βόρεια Κορέα προς τα κάτω, να επανασυνδέσει τις δύο Κορέες, να θέσει ένα νέο καθεστώς, να απαλλαγεί από τα πυρηνικά όπλα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε με το Βορρά Την Κορέα γι 'αυτό, διότι θα χρησιμοποιήσουν επιπλέον χρόνο για να διασχίσουν την πυρηνική γραμμή τερματισμού. "

Η αποφασιστική ομιλία του Μπόλτον ήρθε μια μέρα αφού η Βόρεια Κορέα διενήργησε ακόμα μια δοκιμή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Με πληροφορίες από το: newsweek.com