Πρόκληση από εθνικιστές στα Σκόπια: Το όνομά μας είναι "Μακεδονία"

 
Οι προκλητικές αφίσες εθνικιστών στα Σκόπια που δυναμιτίζουν κι άλλο το τεταμένο κλίμα (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 04/01/18 - 16:37

Την ώρα που στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση ζητά συναίνεση των κομμάτων για το όνομα της ΠΔΓΜ, στα Σκόπια εξακολουθούν να δυναμιτίζουν την κατάσταση σχετικά με την ονομασία.

Μια ακραία εθνικιστική οργάνωση που ονομάζεται «''Μακεδονική'' Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI) και εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά, ξεκίνησε επί της ουσίας μια προκλητική καμπάνια σε βάρος της Ελλάδας αλλά και της κυβέρνησης Ζάεφ, ζητώντας να σταματήσουν τελείως οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία.

Νίκος Κοτζιάς: Σύνθετη και ενιαία ονομασία για όλες τις χρήσεις

Με moto: "Το όνομά μας είναι η ''Μακεδονία"” το MHRMI, ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών, ενώ τοποθέτησε σχετικές γιγαντοαφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης των Σκοπίων, στις οποίες αναφέρονται προκλητικά: «Μην ξεγελιέστε από τους όρους"διεθνείς", "διμερή" και "συνταγματική". Εάν το όνομα της "Μακεδονίας" αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα». Και σε άλλο σημείο: «Θέλετε να αποκαλείστε "Nεομακεδόνες", "Βορειομακεδόνες","Σκοπιανοί","Βαρντατσιώτες" ή απλά "Μακεδόνες";»

Το MHRMI, επιτίθεται κατά της κυβέρνησης Ζάεφ ζητώντας τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, τις οποίες χαρακτηρίζει «ρατσιστικές και αντι-''μακεδονικές'

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΔΩ

"

«Αυτό που προειδοποιήσαμε επανειλημμένα τώρα ανακοινώνεται δημόσια πως το όνομα, η ταυτότητα, η γλώσσα και η ιστορία μας αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων για να ικανοποιηθούν οι καταπιεστές μας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της πλέον ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Σκοπιανών του Καναδά, που βασικό της έμβλημα έχει τον Ήλιο της Βεργίνας και τον χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας».