Σύνοδος Κορυφής: Ο Γιούνκερ...πλήρωσε τον εκνευρισμό της Μέι

Μεγάλος εκνευρισμός και μια έντονη συνομιλία που δεν θα μάθουμε μάλλον ποτέ ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την Τερέζα Μέι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 14/12/18 - 16:28

Μεγάλος εκνευρισμός και μια έντονη συνομιλία που δεν θα μάθουμε μάλλον ποτέ ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την Τερέζα Μέι.

Οι δύο "πρωταγωνιστές" στην δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, είχαν μια έντονη λογομαχία στις τηλεοπτικές κάμερες που απαθανάτισαν το συμβάν, ωστόσο τα μικρόφωνα ήταν απενεργοποιημένα εκείνη την στιγμή, ενώ υπήρχε και γενικευμένος θόρυβος στην αίθουσα.  

Σαν μια άλλη...Θάτσερ

 

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, κρατώντας σφιχτά το τσαντάκι της και με δολοφονικό βλέμμα, στέκεται δίπλα από τον πρόεδρο της Κομισιόν και του μιλά σε έντονο ύφος, με τον ίδιο να την παρακολουθεί σαστισμένος.

H σκηνή θύμισε σε πολλούς Βρετανούς την στάση σώματος που υιοθετούσε η Μάργκαρετ Θάτσερ για να εκφοβίσει τους ηγέτες των άλλων κρατών, αλλά και την μεγάλη τσάντα της. 

Είναι κοινό μυστικό εξάλλου ότι η Θάτσερ χρησιμοποιούσε πάντα τη μεγάλη τσάντα της ως σύμβολο κύρους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μετατραπεί και σε... όπλο, αν χρειαστεί.

Ο εκνευρισμός της Μέι με τον Γιούνκερ μάλλον προέρχεται από το χθεσινό «άδειασμα» του προέδρου της Κομισιόν που ισοπέδωσε τις ελπίδες της Μέι για περαιτέρω υποχωρήσεις από την ΕΕ

«Οι Βρετανοί φίλοι μας πρέπει να μας πουν τι είναι αυτό που θέλουν εκείνοι, αντί να μας λένε τι θέλουμε εμείς», είπε ο Γιούνκερ, πριν ανακοινώσει πως η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει την Τετάρτη 19η Δεκεμβρίου «όλες τις πληροφορίες» που θεωρεί «γενικά χρήσιμες» και «αφορούν την προετοιμασία για το "no deal"», δηλαδή το σενάριο του διαζυγίου χωρίς συμφωνία.