Τελεσίγραφο Τραμπ στον Ερντογάν να έχει απελευθερώσει τον πάστορα μέχρι τις 6:00 το απόγευμα σήμερα Κυριακή

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Ερντογάν να έχει απελευθερώσει τον πάστορα μέχρι τις 6:00 το απόγευμα σήμερα Κυριακή
Ενημερώθηκε: 12/08/18 - 00:41

Τελεσίγραφο μέχρι σήμερα Κυριακή στις 6:00 τα απόγευμα για την απελευθέρωση  του πάστορα Άντριου Μπράνσον, έχει δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ταγίπ  Ερντογάν, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος  μιλώντας στην γενέτειρά του Ριζέ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες, σε οπαδούς του κόμματός του, είπε ότι «θέλουν από μας,  να τον απελευθερώσουμε (εννοεί τον πάστορα Μπράνσον) μέχρι τις 6 αύριο το απόγευμα, χρησιμοποιώντας απειλές».

«Δεν είμαστε κάποιοι υπηρέτες. Είμαστε η Τουρκία, στεκόμαστε στα δυο μας πόδια με 81 εκ. λαό», τόνισε ο Ερντογάν στην ομιλία του, υπογραμμίζοντας επιπλέον, ότι οι ΗΠΑ έχουν ιστορία μόλις τρεις αιώνες, σε σύγκριση με τη μακρά τουρκική ιστορία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellas Journal, το τελεσίγραφο δόθηκε από  Αμερικανούς αξιωματούχους στην τουρκική αντιπροσωπεία, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουάσιγκτον. 

Εκτός από τον Αμερικανό πάστορα, οι Αμερικανοί απαίτησαν από τους Τούρκους την απελευθέρωση άλλων 15 Αμερικανών που κρατούνται στην Τουρκία. Σε περίπτωση που η προθεσμία λήξει χωρίς να απελευθερωθούν οι Αμερικανοί κρατούμενοι αναμένεται η Αμερική να σκληρύνει την στάση της και να προχωρήσει και σε νέες κυρώσεις εναντίον  της Άγκυρας. 

Η είδηση για το τελεσίγραφο φαίνεται πως επιβεβαιώνει αντίστοιχα δημοσιεύματα των εφημερίδων Financial Times και Wall Street Journal. 

Η Wall Street Journal είχε γράψει ότι μετά την αποτυχία των συνομιλιών την περασμένη Τετάρτη, η Αμερική ετοιμάζει και νέα δέσμη κυρώσεων.

Το άρθρο των Financial Times την περασμένη Πέμπτη ανέφερε πως οι ΗΠΑ διαμήνυσαν σε Τούρκους αξιωματούχους, πως η Άγκυρα «έχει περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να απελευθερώσει τον κ. Μπράνσον» αποδίδοντας την πληροφορία σε αξιόπιστες πηγές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Το αντίστοιχο άρθρο της WSJ μία ημέρα μετά, ανέφερε πως η απαίτηση των ΗΠΑ να απελευθερωθεί ο Μπράνσον, επιτάχυνε τις συνομιλίες εκατέρωθεν. 

Αντίστοιχες πληροφορίες αναφέρουν και οι τουρκικές εφημερίδες Hurriyet και Sabah.