Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.200 οι νεκροί από τον διπλό σεισμό – Αγωνία για χιλιάδες αγνοουμένους

 
βενεζουελα σεισμος

Ενημερώθηκε: 20/07/26 - 09:37

Ανεβαίνει δραματικά ο φόρος αίματος στη Βενεζουέλα, τρεις και πλέον εβδομάδες μετά τις καταστροφικές σεισμικές δονήσεις των 7,2 και 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Χόρχε Ροδρίγκες, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 5.208, καθώς σχεδόν εκατό επιπλέον σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τις τελευταίες ώρες.

Ο αριθμός των τραυματιών παραμένει στους 16.740, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη των αγνοουμένων. Παρότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει επίσημα στοιχεία, εκτιμήσεις του ΟΗΕ αμέσως μετά την καταστροφή έκαναν λόγο για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που ενδέχεται να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, με άλλους υπολογισμούς να ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στις 10.000.

Επίκεντρο της τραγωδίας παραμένει η παράκτια πολιτεία Λα Γουάιρα, κοντά στο Καράκας, όπου τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα ερείπια.

Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται, καθώς περισσότεροι από 21.000 άστεγοι στοιβάζονται σε εκατό προσωρινούς καταυλισμούς, με τις υποδομές της χώρας να έχουν υποστεί βαρύτατο πλήγμα μετά την ολική κατάρρευση 190 κτιρίων και τις ζημιές σε εκατοντάδες άλλα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ