Δημήτρης Χριστόφιας: Δύσκολες ώρες - Τι αναφέρει το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν

 
Δημήτρης Χριστόφιας: Δύσκολες ώρες - Τι αναφέρει το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν

Ενημερώθηκε: 22/05/19 - 14:20

Δημήτρης Χριστόφιας: «Κρίσιμη αλλά σταθερή», χαρακτηρίζουν στο νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από την Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Χριστόφιας βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη λόγω της σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης, από το βράδυ της Τρίτης (21/05).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το philenews.com, στο συμβούλιο των γιατρών που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο οποίο συμμετείχε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγος που βρέθηκε στην Κύπρο από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας-Εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δημήτρη Χριστόφια

Ανάμεσα στους πολιτικούς που επισκέφθηκαν σήμερα τον στο Γενικό Νοσοκομείο, ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, καθώς και οι πρώην Υπουργοί, Νίκος Κουγιάλης και Χαρίλαος Σταυράκης.

Αναλυτικά το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από χθες το βράδυ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του νωρίτερα σήμερα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.