Είναι η βασίλισσα Ελισάβετ υπέρ του Brexit;

 
Είναι η βασίλισσα Ελισάβετ υπέρ του Brexit;

Ενημερώθηκε: 21/06/16 - 23:05

Ακόμα ένα δημοσίευμα το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να τάσσεται υπέρ του Brexit ήρθε την Τρίτη στη δημοσιότητα. Η βασίλισσα εμφανίζεται να ζήτησε από καλεσμένους της σε δείπνο να της πουν τρεις καλούς λόγους για τους οποίους η Μ. Βρετανία θα έπρεπε να παραμείνει στην Ευρώπη.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην αξιόπιστη εφημερίδα Telegraph ο βιογράφος της βασίλισσας, Ρόμπερτ Λέισι και σύμφωνα με τον ίδιο αυτό ίσως σημαίνει ότι η Ελισάβετ είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το Μπάκιγχαμ, όπως είθισται να κάνει, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι η βασίλισσα συζητά τα προτερήματα του Brexit ιδιωτικά. Όμως, βασιλικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, επεσήμαναν ότι η φράση που αποδόθηκε στη βασίλισσα είναι ερώτηση και όχι δήλωση.

Την ίδια στιγμή η συντηρητική εφημερίδα σχολιάζει πως η φύση της επίμαχης ερώτησης στηρίζει προηγούμενους ισχυρισμούς ότι η βασίλισσα θα ήθελε η Μ. Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Σε επίσημη δήλωση του εκπρόσωπος από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρει:

"Εμείς δεν θα σχολιάσουμε ιδιωτικές συζητήσεις της βασίλισσας αλλά όσον αφορά τις πολιτικές της πεποιθήσεις, η ίδια έχει παραμείνει πολιτικά ουδέτερη στα 64 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο. Το δημοψήφισμα αποτελεί σημαντικό θέμα για τον βρετανικό λαό."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Brexit -Δημοψήφισμα: Αυτά είναι τα σενάρια χάους που προετοιμάζονται στις Βρυξέλλες!

Δημοψήφισμα για Brexit: Ανατροπή από τις εταιρείες στοιχημάτων

 Brexit: Έκκληση από τον Πρόεδρο της Γερμανίας στους Βρετανούς ψηφοφόρους για το δημοψήφισμα