«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Ο Ακιντζί καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές από Ερντογάν για να μην είναι υποψήφιος

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Ο Ακιντζί καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές από Ερντογάν για να μην είναι υποψήφιος
Ενημερώθηκε: 10/10/20 - 13:20

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Την απρόκλητη παρέμβαση του Ερντογάν στις παράνομες εκλογές που θα γίνουν αύριο στα Κατεχόμενα κατήγγειλε ο υποψήφιος για την Προεδρία του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί.

Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο Ακιντζί, σε τηλεοπτική εκπομπή τουρκοκυπριακού σταθμού.

«Ξέρετε υπάρχουν υπηρεσίες στην Τουρκία που υπάγονται στον πρόεδρο. Μου μεταφέρθηκε δυστυχώς μέσω του διευθυντή του γραφείου μου το μήνυμα ότι “θα ήταν καλύτερα για εσένα, την οικογένειά σου και τους δικούς σου να μην είσαι υποψήφιος”», δήλωσε ο Ακιντζί.

Μετά το περιστατικό αυτό, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη της Τουρκίας στη Λευκωσία. Αυτός όμως δεν απέφυγε την συνάντηση και έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διέψευδε τα όσα υποστήριζε ο Ακιντζί.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται ότι «η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του κάθε Τουρκοκύπριου ξεχωριστά, καθώς και για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών. Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει με ανακοινώσεις μας τα προβλήματα που προκαλεί η χρησιμοποίηση της Τουρκίας ως αντικείμενο προεκλογικής σύγκρουσης».

Ο Ερντογάν στηρίζει ανοικτά τον Ερσίν Τατάρ

Ο Τούρκος Πρόεδρος στην αυριανή παράνομη εκλογική διαδικασία υποστηρίζει ανοικτά τον νυν ψευδοπρωθυπουργό, Ερσίν Τατάρ, έναντι του νυν «προέδρου», Μουσταφά Ακιντζί.

Σε μία κίνηση στήριξης του Τατάρ, οι κατοχικές αρχές άνοιξαν το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην περίκλειστη από το 1974 πόλη της Αμμοχώστου.

Μάλιστα η απόφαση του ανοίγματος της παραλίας ανακοινώθηκε δύο ημέρες νωρίτερα από τον ίδιο τον Ερντογάν, στην Άγκυρα, παρουσία του Τατάρ.

Η κίνηση αυτή οδήγησε στην κατάρρευση της κατοχικής κυβέρνησης, καθώς ο Κουντρέτ Οζερσάι διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτηση του από την «κυβέρνηση».

Τουρκικά μέσα που ελέγχονται από το καθεστώς Ερντογάν κατηγορούν τον Μουσταφά Ακιντζί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, ενώ την περασμένη Πέμπτη,

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΠΗΓΗ: philenews via cnn.gr