Έντονες αντιδράσεις προκαλεί μια... «διαφορετική» φάτνη σε χωριό της Νότιας Ιταλίας

 
jesus two mothers

Ενημερώθηκε: 24/12/23 - 16:33

Θύελλα αντιδράσεων από συντηρητικούς καθολικούς κύκλους και πολιτικούς στην Ιταλία έχει ξεσηκώσει φάτνη στην εκκλησία του οικισμού Καποκαστέλο ντι Μερκολιάνο, στην επαρχία του Αβελίνο κοντά στη Νάπολη, που αναπαριστά τη γέννηση του Ιησού με δύο μητέρες, αντί για την παραδοσιακή εικόνα με τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

Ο ιερέας της εκκλησίας των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο χωριό, Βιταλιάνο Ντέλα Σάλα, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, υπεραμύνθηκε της απόφασης να στηθεί η συγκεκριμένη κατασκευή: «Με αυτή τη σκηνή, ήθελα να δείξω ότι πλέον οι οικογένειες δεν είναι μόνο οι παραδοσιακές που γνωρίζουμε». Επιπλέον, σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις ενορίες μας παιδιά από νέους τύπους οικογενειών, παιδιά χωρισμένων και διαζευγμένων γονέων, ομόφυλων ζευγαριών ή μονογονεϊκών οικογενειών».

Ο Ντέλα Σάλα, που είναι γνωστός στην Ιταλία γιατί πολλές φορές έχει υποστηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και διεκδικήσεις αριστερών κομμάτων, ισχυρίστηκε ότι η ενέργεια αυτή είναι στη γραμμή που έχει χαράξει ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, σε ομιλία-σταθμό, επέτρεψε στους καθολικούς ιερείς να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια.

Από την άλλη πλευρά, ο γερουσιαστής Μαουρίτσιο Γκασπάρι του συγκυβερνώντος κόμματος Φόρτσα Ιτάλια εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και τόνισε ότι η ΛΟΑΤΚΙ φάτνη προσβάλλει όλους αυτούς που πάντα ένιωθαν σεβασμό και στέκονταν με ευλάβεια μπροστά στην Αγία Οικογένεια.   

Στο ίδιο πνεύμα, η οργάνωση Pro-Vita & Famiglia τη χαρακτηρίζει ντροπιαστική και βλάσφημη και καλεί τον επίσκοπο του Αβελίνο να παρέμβει, υποστηρίζοντας ότι αυτή η φάτνη έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας για την οικογένεια και νομιμοποιεί την ανατροφή παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου, καθώς και την παρένθετη μητρότητα.

Η απόκτηση παιδιών με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας θεωρείται παράνομη στην Ιταλία, όπου μάλιστα η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο νόμο που θα ποινικοποιεί όσους πηγαίνουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν μια τέτοια προοπτική.

Πηγή: Reuters μέσω ERTNEWS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ