Γαλλικές εκλογές: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τα exit polls

Γαλλικές εκλογές: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τα exit polls
Ενημερώθηκε: 23/04/17 - 21:51
Του Στέφανου Τσουλάκη

Πανηγυρισμοί, νεκρική σιγή, διάθεση για μάχη αλλά και πίστη για ανατροπή γεμίζουν τα κέντρα των υποψηφίων στην Γαλλία, μετά τα πρώτα exit polls που δίνουν καθαρό προβάδισμα στον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά φέρνουν και την Μαρί Λεπέν σε μια επικίνδυνη δεύτερη θέση.

Στο εκλογικό κέντρο του Φρανσουά Φιγιόν επικρατεί σιγή καθώς ο συντηρητικός υποψήφιος δεν δείχνει να μπορεί να προκριθεί στον επόμενο γύρο καθώς τα σκάνδαλα που αποκαλύφθησαν λίγο πριν τις εκλογές προκάλεσαν ισχυρό χτύπημα στο προφιλ του.

Την ίδια στιγμή στο στρατηγείο του Ζαν Λικ Μελανσόν εκφράζεται ισχυρή αισιοδοξία πως τα αποτελέσματα των exit polls μπορούν να ανατραπούν καθώς οι αντίπαλοι είναι πολύ κοντά αναμεταξύ τους.

Από την πλευρά της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν, οι υποστηρικτές της έχουν ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς μετά τα πρώτα αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν κάλεσε τους ψηφοφόρους να νικήσουν το Εθνικό Μέτωπο ψηφίζοντας τον Εμανουέλ Μακρόν. Με την σειρά του, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συσπειρωθούν γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλικές εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες στη Γαλλία

Γαλλικές εκλογές:Μονομαχία Μακρόν με Λεπέν