Γαλλικές εκλογές: Προκλητική Λεπέν-Ιστορική προτροπή από το ΚΚ Γαλλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Γαλλικές εκλογές: Προκλητική Λεπέν-Ιστορική προτροπή από το ΚΚ Γαλλίας
Ενημερώθηκε: 23/04/17 - 22:38

Με διάθεση να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους τόνους εμφανίστηκε μπροστά στους ψηφοφόρους της η Μαρί Λεπέν σε μια «ιστορική βραδιά», καθώς αποκάλεσε τον Εμανουέλ Μακρόν διάδοχο του Φρανσουά Ολάντ που δεν θα φέρει καμία αλλαγή, ενώ έντονες ήταν και πάλι οι απόψεις της για μια απομονωμένη Γαλλία. Παράλληλα σε μια ιστορική απόφαση προχώρησε το ΚΚ Γαλλίας.

Συγκεκριμένα η ακροδεξιά ηγέτιδα, δήλωσε πως «οι Γάλλοι έχουν μια απλή επιλογή και πρέπει να πολεμήσουν την επιθετική παγκοσμιοποίηση», και συμπλήρωσε πως «αυτό που διακυβεύεται σήμερα, είναι η επιβίωση της Γαλλίας».

Στον αντίποδα το ΚΚ Γαλλίας υπό τον ηγέτη του Πιερ Λορέν προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση καθώς με δηλώσεις του κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο για να κερδίσει την ακροδεξιά Μαρι Λεπέν, παρά την συμμαχία που είχε το κόμμα του με τον .

Παράλληλα και το τροτσιστικό κόμμα «Μάχη Εργαζομένων» μέσω της υποψηφίας του στάθηκε κατά της Μαρί Λεπέν για πρώτη φορά και ζήτησε από τους ψηφοφόρους της να «αρνηθούν την ψήφο στην Μαρί Λεπέν». Κάτι το οποιο κάνει για πρώτη φορά το μικρό αυτό κόμμα, καθώς έχει επικρινεί σκληρά τον Μακρόν για την φιλελεύθερη πολιτική του, ενώ το 2002 ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν είχε στηρίξει τον Ζακ Σιράκ απέναντι στον ακροδεξιό υποψήφιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλικές εκλογές: Τι συνέβη σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Γαλλικές εκλογές: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τα exit polls