Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά μελετά τα επόμενά της βήματα

 
δδ

Ενημερώθηκε: 13/06/24 - 10:51

Σενάρια για συνένωση με τους υπερσυντηρητικούς του ECR - Θα ήθελα μια μεγάλη δεξιά πολιτική ομάδα, όμως είμαστε μέλος του ID και χαιρόμαστε για αυτό, δηλώνει ο επικεφαλής του πορτογαλικού CHEGA.

Τροφή σε σενάρια συνένωσης των υπερσυντηρητικών και ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη σε μία πολιτική ομάδα φέρνει στο προσκήνιο η συνάντηση των ηγετών του Ταυτότητα και Δημοκρατία στις Βρυξέλλες για να συζητηθούν οι κινήσεις τους μετά τις ευρωεκλογές.

Ο Ιταλός Ματέο Σαλβίνι, η Γαλλίδα Μαρίν Λε Πεν, ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς, ο Τσέχος Τόμιο Οκαμούρα, ο Αυστριακός Χάραλντ Βίλιμσκι, οι Βέλγοι Γκέρολφ Άνεμανς και Τομ Βαν Γκρίκεν, ο Δανός Μόρτεν Μέσερσμιτ και ο Πορτογάλος Αντρέ Βεντούρα έδωσαν το παρών στην σύνοδο.

Κάποιοι εκ των παρευρισκόμενων έθεσαν στο τραπέζι το ζήτημα της συγχώνευσης με την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών ECR.

«Το Chega είναι υπέρ μιας μεγάλης δεξιάς ομάδας, όμως είναι πρώτα απ' όλα μέλος του ID και είναι χαρούμενο που είναι μέλος του ID», δήλωσε ο επικεφαλής του πορτογαλικού ακροδεξιού κόμματος Αντρέ Βεντούρα.

Επί του παρόντος το ID έχει 58 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο και το ECR 77. Μαζί θα μπορούσαν να θέσουν ως στόχο τον σχηματισμό της δεύτερης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας, συνυπολογίζοντας και ακροδεξιούς νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές που ακόμη δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα γκρουπ.

Επί τάπητος στην συνάντηση τέθηκε και η επάνοδος του AfD στις τάξεις του ID, ωστόσο τελικά δεν ελήφθη απόφαση για αυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ