Η Ρωσία θα μειώσει τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων

 
Η Ρωσία θα μειώσει τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων

Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

Η ρωσική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση των αμυντικών παραγγελιών κατά περίπου 10% φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις του Σεργκέι Τσεμέζοφ, διευθυντή του ρωσικού ομίλου επιχειρήσεων Rostec, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "The Wall Street Journal".

«Θα υπάρξει μία μείωση, ενώ ήδη έχει εφαρμοστεί κι άλλη», δήλωσε ο Τσεμέζοφ. «Νομίζω ότι οι παραγγελίες αμυντικών συστημάτων θα μειωθούν κατά περίπου 10%», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της ρωσικής κυβέρνησης, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συζήτησης αυτής, βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την τρέχουσα οικονομική πολιτική «αλλά και θέματα μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντεβέντεφ και η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, χωρίς ωστόσο, το Κρεμλίνο να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, για τους συμμετέχοντες, αλλά και τα ζητήματα που εξετάστηκαν.

Η ρωσική οικονομία δέχεται τις συνέπειες από την εφαρμογή του διεθνούς εμπάργκο που της επιβλήθηκε μετά την πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και τις επιπτώσεις της μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, με τη Ρωσία, να διατηρεί την παραγωγή της στα 10 εκατ βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Τον τελευταίο καιρό η Ρωσία μαζί με τη Σαουδική Αραβία συμμετέχει σε πρωτοβουλία για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχουν επιτευχθεί τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς το Ιράν δεν αποδέχεται μείωση της παραγωγής του.

Η κατάσταση αμφιβολίας που εδραιώνεται γύρω από το ζήτημα αυτό, προκαλεί νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, διατηρώντας την τάση υπερπροσφοράς, έναντι της μειωμένης ζήτησης.